A+ R A-

TNT Green Office te Hoofddorp

HC PS leverde voor de parkeergarage van 6390 m2 van het TNT Green Office kantoorgebouw 31 inductieventilatoren.
Ook werd hier de CO/LPG installatie geleverd.

Holland Conditioning leverde 2 stuks luchtgekoelde koudwatermachinestype NRL300BE  met geïntegreerde vrije koeling met een extra ingebouwde wisselaar zodat deze glycolvrij kunnen draaien. Tevens zijn er enkele CCU’s type UCU50A geleverd alsook enkele fancoilunits type FCX84U.

HC RT heeft voor TNT Green Office alle ruimteregelingen voor het regelen van het thermisch binnenklimaat (temperatuur en CO2) en de verlichting geleverd en geïnstalleerd. Door het koppelen van de klimaat- en verlichtingregeling wordt er geen energie gebruikt wanneer er niemand in de ruimte aanwezig is waardoor er veel wordt bespaard. Met de ruimteregelingen worden zowel het Klimaatplafond van HC KP als ook de VAV-units van HC Barcol-Air aangestuurd. De units zijn in de fabriek van de HC Groep in Purmerend geassembleerd tot een stekkerklaar product waardoor de installatie tijd op de bouwplaats en de faalkosten aanzienlijk beperkt worden.

Studentenhuisvesting te Rotterdam

Holland Conditioning leverde voor studentenhuisvesting in Rotterdam een luchtgekoelde koudwatermachinetype NS1802XPA.
Dit is een machine met 2 gescheiden circuits met schroefcompressoren met koelmiddel R134A.

HC RT leverde de gebouwautomatisering voor de technische installaties van de studentenhuisvesting en de naregelingen opgebouwd op de ventilatorconvectoren van Holland Conditioning. Tevens verzorgde HC RT de complete visualisatie van alle technische installaties zodat deze eenvoudig (op afstand via het internet) zijn te beheren.

Rabobank Hoofdkantoor te Utrecht

HC PS leverde voor de parkeergarage van het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht 6 axiaalventilatoren.
 Deze parkeergarage biedt plaats aan 649 auto’s en heeft een oppervlak van 17.500 m2.

HC Barcol-Air voerde hier een project uit met een klimaatplafond van HC KP en speciaal voor dit project ontworpen straallijnroosters van
HC BA. Door het grote aantal roosters (ca. 7000 stuks), de bijzondere vorm van het gebouw en derhalve ook van het plafond, als mede de strakke planning, was met name de logistiek een uitdaging die door de goede onderlinge samenwerking tussen HC KP / HC Barcol-Air en de installateur prima is verlopen. Het toegepaste straallijnrooster maakt geen gebruik van het Coanda-effect en zorgt door zijn specifieke inblaaspatroon voor een uitstekend thermisch comfort en een verhoging van de capaciteit van het klimaatplafond.

Acta

HC Barcol-Air voerde bij Acta een project uit met speciaal voor het klimaatplafond door HC Barcol-Air ontwikkelde plenums, die samen met de in de plafondpanelen geïntegreerde perforatie voor een optimaal inblaaspatroon zorgen. Door deze integratie is er geen rand of ander hoogteverschil waar te nemen in het plafondaanzicht.

Hotelschool te Amsterdam

HC PS leverde voor het renovatieproject “Hotelschool The Hague” in Amsterdam naast 4 inductieventilatoren en 10 axiaalventilatoren ook de CO/LPG centrale ten behoeve van de 7100 m2 grote parkeergarage (290 pp, 210.000 m3/h).

Holland Conditioning leverde hier 2 stuks split-combinaties met  binnen opgestelde koudwatermachines met gescheiden circuits met schroefcompressoren met koelmiddel R134A, gecombineerd met 4 stuks luchtgekoelde condensors. Deze staan opgesteld op de oude plek waar voorheen de oude koeltorens stonden.

HC RT leverde en installeerde voor de Hotelschool in Amsterdam de complete regelinstallatie, het GebouwBeheerSysteem en alle naregelingen. De door HC TN geleverde Luchtbehandelingskasten worden in de fabriek voorzien van geïntegreerde regeltechniek zodat een plugandplay LBK op het project wordt aangeleverd. De door HC Barcol-Air geleverde VAV-units worden in de fabriek voorzien van VAV-regelaars van HC RT, deze worden getest en als stekkerklaar product op de bouwplaats aangeleverd. Tevens verzorgt HC RT de complete visualisatie van alle technische installaties zodat deze eenvoudig (op afstand via het internet) zijn te beheren.

HC Barcol-Air leverde in dit project alle luchtverdeelapparatuur, van brandkleppen tot en met de VAV units en naverwarmers. In nauwe samenwerking met HC RT worden de VAV units geïntegreerd in de door HC RT geïnstalleerde regelinstallatie.

Erasmus te Rotterdam

HC PS leverde voor het Erasmus-project in Rotterdam 19 inductieventilatoren en 2 axiaalventilatoren. Het betreft hier een parkeergarage met 290 parkeerplaatsen en een oppervlak van 7.100 m2 (210.000 m3/h).

Holland Conditioning leverde een groot aantal CCU’s, waarvan 35 stuks type UCAW (verschillende modellen) en 17 stuks type OCU (verschillende modellen). De UCAW is een Close Control Unit , die is voorzien van een ingebouwde watergekoelde condensor. Deze unit blaast de gekoelde lucht aan de onderzijde uit in een verhoogde vloer. De OCU is een Close Control Unit, die is voorzien van een koudwaterbatterij .Deze unit blaast zijn gekoelde lucht  uit aan de bovenzijde .

HC Barcol-Air leverde alle denkbare luchtverdeelapparatuur, wandroosters, plafond wervelroosters, geperforeerde wand en plafond roosters, rozetten, deurroosters en speciale verdringingsroosters. Tevens leveren wij hier de CAV units, VAV units en de kanaal koelers en kanaalverwarmers. De brandkleppen die hier worden geleverd zijn voor een deel voorzien van servomotoren, deels voorzien van een speciale epoxy coating en deels voorzien van een speciaal inbouwraam in verband met de montage in de wand.