Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.
A+ R A-

HC KP - Klimaatplafondreiniging

Voordat een klimaatplafond opgeleverd wordt, vindt er een zogenaamde  final clean plaats. Dit houdt in dat bouwstof en eventueel vet of vingerafdrukken van het hele klimaatplafond worden verwijderd. Na deze reiniging is het klimaatplafond schoon en streepvrij. Na verloop van tijd zal iedere ruimte vervuilen door stof, vuildeeltjes en bacteriën. Schoonmaakdiensten reinigen wel het meubilair, deuren, kozijnen en de vloer, maar het plafond wordt helaas in de meeste gevallen vergeten. 

Goede werking en energiebesparing
Het voorkomen van vuilafzetting en bacteriegroei op een klimaatplafondtegel is niet de enige reden om een klimaatplafond te laten reinigen. De vuilafzetting kan ook leiden tot het dichtslibben van de perforatie in de tegels en daarmee de thermische werking belemmeren. Dit zal het koel- en/of verwarmings-vermogen negatief beïnvloeden. Een schoon, wit plafond heeft de beste reflectiewaarde. Dit zorgt ervoor dat daglicht of kunstmatige verlichting maximaal gereflecteerd wordt, waardoor de kunstmatige verlichting of de gedimde verlichting minder gebruikt hoeft te worden. Een schoon klimaatplafond werkt dus energiebesparend.
 
Frequentie van reinigen
Bij oplevering wordt het klimaatplafond gereinigd. Ons advies is om eens per twee jaar de reiniging te herhalen. Het vuil is dan nog makkelijk te verwijderen. Door onze jarenlange ervaring kan HC KP dit netjes, zonder hinder voor de gebruikers van de ruimte en zonder beschadigingen aan het klimaatplafond. De ruimtes hoeven niet te worden afgedekt en mocht het u overdag niet uitkomen in verband met uw eigen werkzaamheden, dan kan de reiniging ook in de avonduren plaatsvinden. Plafondroosters en eventuele rookkamers kan HC KP uiteraard ook voor u reinigen. Wij maken alleen gebruik van schoonmaakmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn.

Infraroodcontrole
Het verdient aanbeveling om regelmatig de werking van het klimaatplafond met een infraroodcamera te controleren. Het is mogelijk dat afsluiters niet meer goed open of dicht gaan na verloop van tijd of dat de regeltechniek niet meer naar behoren werkt. Het kan dan gebeuren dat de koeling of de verwarming gaat werken, terwijl dat niet de bedoeling is. Dit heeft onnodig energiegebruik tot gevolg of het kan leiden tot klachten door de gebruikers van de betreffende ruimte.

De werking van een klimaatplafond is eenvoudig te controleren via het uitvoeren van een infraroodcontrole. Hierbij wordt met een thermografische camera de infrafroodstraling van het klimaatplafond gemeten en visueel gemaakt. Eventuele gebreken worden in kaart gebracht en in een rapportage vastgelegd, zodat ze snel verholpen kunnen worden.

Prijsopgave 
Het reinigen van een klimaatplafond hoeft niet duur te zijn. HC KP laat dit graag zien door voor u een passende offerte uit te werken, waar reiniging van plafondroosters, rookkamers en eventueel een infraroodcontrole in kan worden opgenomen. Bij het afsluiten van een servicecontract van ten minste drie schoonmaakdiensten, ontvangt u een passende korting.

Voor meer informatie kunt u de brochure downloaden of contact opnemen met HC KP te Waalwijk: telefoon 0416 - 650075 of via mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .