Barcol-Air Export ontvangt order voor 1.750 VAV-inductie-units

17 maart 2017

Begin maart heeft de export-afdeling van Barcol-Air een order mogen noteren voor de levering van maar liefst 1.750 VAV-inductie-units. Deze units zijn bedoeld voor het energiezuinige luchtverdeelsysteem van het nieuw te bouwen hoofdkantoor van Saudi Electrical Company uit Riyad (Saoedi-Arabië).

Het nieuwe hoofdkantoor van de SEC zal de boeken in gaan als een mijlpaal op het gebied van duurzame ontwerpen. Verantwoordelijk voor dit ambitieuze project is Omrania, een vooraanstaand architectenbureau uit het Midden-Oosten. Het resultaat is een duurzame campus, die bijdraagt aan een gezondere en dus productievere werkplek voor al haar gebruikers. Bij de ontwikkeling zijn internationale keurmerken als BREEAM, LEED en het Emiratische Estidama leidend geweest.

Het koel houden van het gebouw in de verzengde hitte van de woestijn was een grote uitdaging binnen het ontwerp. Omrania heeft hiervoor slim gebruik gemaakt van een zogenaamd “off peak cooling" systeem, dat in de koude uren van de nacht ijs ontwikkeld. Het gehele dakoppervlak zal voorzien worden van zonnepanelen die voorzien in de energielevering. In het ontwerp zijn diverse maatregelen getroffen om het zgn. “sick building” syndroom tegen te gaan. Onder meer door het toepassen van gifvrije materialen, lage VOS-emissie-afwerkingen en het installeren van luchtverdeelsystemen die bijdragen aan een optimale luchtkwaliteit.  

Barcol-Air levert voor dit project 1.750 energiezuinige VAV-inductie-units die voorzien worden van BACnet VAV regelaars (plug & play concept). Daarnaast worden ook aanverwante componenten als ruimtebedieneenheden en tranformators geleverd.


Binnen Barcol-Air is het binnenhalen van deze prestigieuze opdracht met een orderwaarde van ca. €1M gevierd met passend gebak!

Meer nieuwsberichten

Werkelijk energieverbruik als alternatief voor BENG 2-indicator?

corona.png

Position Paper BKN & lange termijn coronabeleid

edgeolympic.png

Paris Proof certificering EDGE Olympic