European Green Deal: Digitaal Product Paspoort

european green deal
07 juni 2022

De Europese Green Deal is een pakket aan beleidsinitiatieven dat de EU moet helpen met de groene transitie, waarbij het einddoel klimaatneutraliteit in 2050 is. De Green Deal ondersteunt de omvorming van de EU tot een eerlijke en welvarende samenleving met een moderne en concurrerende economie.

Digital Product Passport (#DPP)

Onlangs presenteerde de Europese commissie een pakket Green Deal-voorstellen die ervoor moeten zorgen dat in Europa alleen de meest duurzame producten worden verkocht die zijn voorzien van een Digital Product Passport (#DPP), welke worden vastgelegd in een online databank.

In het laatste voorstel is een uitbreiding op twee vlakken, als eerste de range van producten die onder de regeling valt zo breed als mogelijk maken en ten tweede het verbreden van de voorwaarden waaraan de producten moeten voldoen.

De laatste stand van de techniek als basis

Het ecosysteem van de bouw heeft een grote impact in Europa zowel op het gebied van materiaalgebruik als van energiegebruik en daarnaast de uitstoot van broeikasgassen.

Nieuwe producteisen moeten ervoor zorgen dat het ontwerp en de fabricage van bouwproducten is gebaseerd op de laatste stand van de techniek, zodat deze duurzaam, herstelbaar, recyclebaar en eenvoudiger opnieuw te vervaardigen zijn.

Het hele artikel is via deze link te lezen

---

Over Artikelen in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die raakvlakken hebben met binnenklimaattechniek en daarmee voor HC Groep relevant zijn. In de serie genaamd Artikelen in de Pers, gaan we nader op deze publicaties in. Dit artikel sluit aan op de publicatie zoals opgenomen op de website van de Europese Commissie

Meer nieuwsberichten

danone

WELL Gold certificaat voor hoofdkantoor Danone

acht nominaties

HC Groep & de top 25 Groenste Gebouwen Amsterdam

cybersecurity 1

De Top Cyber Security trends voor 2023 op een rij