Gebouwen als opslagplaatsen voor materialen

nieuws oud bouwmateriaal
17 oktober 2022

De stijgende schaarste aan grondstoffen dwingt ons om anders na te denken over de inzet en het hergebruik van materialen. Een materialenpaspoort kan hier een rol in spelen.

Op de website madaster.nl een artikel gepubliceerd met de titel ‘Gebouwen als opslagplaatsen van materialen’.

In het artikel staat o.a. 'We verbruiken met z’n allen veel meer grondstoffen dan dat de aarde kan produceren. De stijgende grondstoffen schaarste leidt tot kritieke en deels onomkeerbare milieuschade en hogere prijzen op de markt. Urban mining wordt dan ook steeds populairder. Gebruik van “tweedehands” onderdelen maakt het mogelijk om meer en voordeliger te bouwen tegen een veel lagere koolstofuitstoot. Digitale marktplaatsen spelen hier slim op in.

Echter, is de aangeboden constructie wel geschikt? Waar bevinden zich de onderdelen? Welk onderhoud hebben ze in de loop der jaren gekregen en wat is hun toestand? Een materialenpaspoort biedt uitkomst. Het voorziet in de nodige informatie om te kunnen bepalen of de constructie bruikbaar is of dat misschien het ontwerp hier iets op aangepast moet worden.'

-- 

Over Artikelen in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die raakvlakken hebben met binnenklimaattechniek en daarmee voor HC Groep relevant zijn. In de serie genaamd Artikelen in de Pers, gaan we nader op deze publicaties in. Dit artikel sluit aan op de publicatie zoals opgenomen op de website www.madaster.nl.

Meer nieuwsberichten

edgeamsterdamwest1

Edge Amsterdam West: van jaren '70 pand naar 'state of the art' energieleverend kantoor

pand1

Aandelenovername HC Groep

eleminair

Kantoor The Edge van Deloitte wordt voorzien van ‘’virusvrije’’ lift