Groot ventilatieplan op komst in België

belgie
02 mei 2022

Met het afnemen van de acute “dreiging” van het Covid-19 virus op de algemene gezondheid en de gevolgen ervan op de economie, is het onderwerp gezond en veilig ventileren razendsnel weer uit de pers verdwenen. Het (tijdelijk) afwezig zijn van grote impact, betekent natuurlijk niet dat gezond en veilig ventileren niet meer actueel is. In het artikel van De Morgen gaat men nader in op het grote ventilatieplan dat in België op komst is.

Groot ventilatieplan voor alle publiek toegankelijke ruimten in België

De federale regering van België heeft een akkoord over een nieuw ventilatieplan voor alle publiek toegankelijke plaatsen, waaronder cafés, restaurants, cinema’s, theaters en fitnesszaken. Ze zullen hun luchtkwaliteit moeten meten én bekendmaken.

De belangrijkste reden hiervoor genoemd in het artikel van De Morgen: “De regering wil op die manier een van de voornaamste lessen van de pandemie - het belang van gezonde binnenlucht - meenemen naar de toekomst. Niet alleen in de strijd tegen het coronavirus zelf, maar ook om andere luchtwegproblemen of de wintergriep te vermijden.”

Elke uitbater van een publiek toegankelijke plaats zal ook gevraagd worden om een risicoanalyse uit te voeren. In die analyse staan alle factoren die een invloed hebben op de kwaliteit van de binnenlucht, zoals de aanwezigheid van ventilatie of luchtzuivering. Vanaf 2025 wordt het verplicht om bezoekers te informeren over de luchtkwaliteit.

---

Over Artikelen in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die raakvlakken hebben met binnenklimaattechniek en daarmee voor HC Groep relevant zijn. In de serie genaamd Artikelen in de Pers, gaan we nader op deze publicaties in. Deze publicatie sluit aan op dit artikel gepubliceerd door de nieuwssite De Morgen.

Meer nieuwsberichten

zorgafbeelding

Nader bekeken: eisen binnenklimaat voor langdurige zorg

nieuwsbericht golfdag2023

Terugblik HC Groep golfdag editie 2023

dgbcsmall

Publicatie in DGBC Bidbook 2019