Nader bekeken: A beginners guide to indoor air quality

quality
21 juni 2022

Het Engelse BESA (Building Engineering Services Association) heeft een door Mitsubishi Eelectric gesponsord rapport uitgebracht met de titel ‘A beginner’s guide to indoor air quality…. And why it is a national health crisis’. Alhoewel het rapport is geschreven voor en over de Engelse markt, staat er interessante informatie in die niet alleen van toepassing is voor Engeland.

De lucht die we inademen beïnvloedt elk deel van ons lichaam, vanuit je longen naar je hart en hersenen. Bovendien is de lucht in onze huizen, kantoren en scholen verontreinigd met vervuilde buitenlucht en andere onzuiverheden die binnenshuis worden gegenereerd. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) identificeert een aantal ernstige, langdurige ziekten die verband houden met een slechte luchtkwaliteit, waaronder longaandoeningen als astma tot kanker, hartziekte, de Ziekte van Alzheimer en diverse andere aandoeningen.

Het informatiedocument van BESA geeft uitgebreide informatie over o.a.:

  • Luchtverontreinigingen in de buitenlucht
  • Luchtverontreinigingen in de binnenlucht
  • Het verbeteren en onderhouden van de luchtkwaliteit
  • Hoe bereik je een goede luchtkwaliteit
  • Luchtkwaliteit in huis

Het rapport sluit af met de conclusie ‘Het bewijs is duidelijk dat luchtvervuiling vroegtijdige sterfgevallen en langdurige ernstige ziekten veroorzaakt. Internationale en nationale organisaties zijn het erover eens dat het verbeteren van de luchtkwaliteit levens zal redden, de druk op de gezondheidzorg zal verminderen en bij zal dragen aan het algemene welzijn'.

Het hele rapport is via deze link te lezen

--

Over Artikelen in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die raakvlakken hebben met binnenklimaattechniek en daarmee voor HC Groep relevant zijn. In de serie genaamd Artikelen in de Pers, gaan we nader op deze publicaties in. Dit artikel sluit aan op de publicatie zoals opgenomen op de BESA website.

Meer nieuwsberichten

cybersecurity 1

De Top Cyber Security trends voor 2023 op een rij

rosenberg nieuws

Rosenberg Ventilatoren onderdeel HC Groep

kantoren

Duurzaamheidscertificering zorgt voor hogere huurinkomsten