Edge Amsterdam West: van jaren '70 pand naar 'state of the art' energieleverend kantoor

edgeamsterdamwest1
19 januari 2022

De duurzame herontwikkeling van het kantoorgebouw aan de Basisweg heeft geresulteerd in het behalen van het BREEAM Outstanding certificaat en een WELL Platinum certificering (Core & Shell). De technische binnenklimaatinstallaties van HC Groep hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd.

EDGE Amsterdam West is een iconisch jaren '70 gebouw dat is getransformeerd tot een ‘state of the art’ energieleverend kantoor, goed voor 60.000 m² gezond werkplezier.

In een artikel in Vastgoed Journaal vertellen Mayada Shaaban van EDGE en Ronald Dikstaal van Eneco hier meer over. Mayada is Director Projects bij EDGE. ‘Als ontwikkelaar willen we bijdragen aan een mooiere en schonere wereld. Wij nemen daarin het voortouw en willen anderen daarmee inspireren. Duurzaamheid integreren voelt voor ons als een mooie verantwoordelijkheid naar de toekomst.’

Ronald Dikstaal zegt ‘Voor de Warmte Koude Opslag-bron hebben we vanuit leveringszekerheid 4 bronnen geboord, tot 220 meter diepte. In de kelder zijn 2 water/water warmtepompen geïnstalleerd. De lucht/water warmtepomp is geplaatst in de Sprinkler-bak op het parkeerterrein, waarbij de buitenunit geïntegreerd is in de solar carports.’ Alle inspanningen zijn beloond met BREEAM-NL Outstanding en een WELL Platinum certificaten.

Bijdrage HC Groep

HC Groep bedrijven HC KP, HC RT en Barcol-Air zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerpen, installeren en integreren van alle binnenklimaatinstallaties, mede waardoor het gebouw de hoogste duurzaamheid- (BREEAM-NL Outstanding) en welzijn (WELL Platinum core & shell) certificeringen heeft behaald en er een optimale omgeving voor alle gebouwgebruikers is gecreëerd.

HC KP verzorgde de installatie van alle klimaatplafonds inclusief alle inbouwcomponenten zoals verlichtingsarmaturen en luchttoevoerroosters. HC RT alle regeltechniek en Smart Building infrastructuur en technologie geleverd en integreerde alle technische installatie in het door hun geleverde GebouwBeheerSysteem. Barcol-Air alle luchtverdeelapparatuur en HC PS de ventilatiesystemen voor de parkeergarage.

Meer nieuwsberichten

whitepaper

Lezen: Duurzaam Gebouwd en DWA publiceren whitepaper

inholland

Nieuwbouw Sluisbuurt Amsterdam: HBO-gebouw van de toekomst

breeambericht

Nieuwe BREEAM-NL In-USE BRL