Project Dubai Expo 2020 | Dubai

16 juli 2019

In 2020 vindt de 35e World Expo plaats in Dubai. Barcol-Air - onderdeel van HC Groep - voorziet de paviljoens, districten en het Al Wasl plaza van plug & play VAV-units.

Klimaatneutrale benadering

In 2020 organiseert Dubai - als eerste land in het Midden-Oosten - de wereldtentoonstelling (ook wel World Expo genaamd). Deze 35e wereldtentoonstelling zal de boeken in gaan als Dubai Expo 2020 en vindt tussen oktober 2020 en april 2021 plaats op een speciaal voor deze gelegenheid, zo klimaatneutraal mogelijk gebouwd complex. Het is de bedoeling dat de Dubai Expo 2020 de eerste wereldtentoonstelling gaat worden, die volledig gerealiseerd wordt volgens het ecologische voetdruk-principe.

Dubai Expo 2020 heeft als thema gekozen voor “Connecting minds, creating the future", waarbij meer dan 200 landen en organisaties gezamenlijk aandacht vragen voor duurzaamheid, schone energie en circulariteit. Het thema wordt uitgewerkt in de paviljoens & districten Mobiliteit (Mobility), Kansen (Opportunity) en Duurzaamheid (Sustainability).

Levering van 1.000 stuks plug & play VAV-units

Barcol-Air - onderdeel van HC Groep - heeft voor al deze paviljoens & districten alsmede het Al Wasl Plaza circa 1.000 VAV-units mogen leveren. Deze leveringen zijn tot stand gekomen in samenwerking met Siemens UAE. Deze partij verzorgt de benodigde gebouwbeheersystemen en betrekt van Barcol-Air de VAV-units die zijn uitgerust met geïntegreerde Siemens regelapparatuur. Dankzij de Plug & Play levering dient de betrokken installateur de units ter plekke alleen nog te monteren en aan te sluiten.

Bekijk hier een actuele projectvideo over de bouw van de Dubai Expo 2020!


Meer nieuwsberichten

Groot ventilatieplan op komst in België

20211123_120220.jpg

CERA-project Het Dok opgeleverd: over een succesvolle samenwerking

HC KP ontvangt opdracht voor nieuwbouw Mercedes flagshipstore