Nieuw: 'Project van de Week'

pvdwnews
07 januari 2022

In onze nieuwe rubriek 'Project van de Week' vragen we dit jaar wekelijks aandacht voor bijzondere projecten binnen ons portfolio. Niet alleen recent opgeleverde projecten, maar ook speciale referenties uit ons verleden zullen hierbij de revu passeren.

INTRODUCTIE
Aan exact hoeveel projecten de bedrijven van HC Groep de afgelopen 100 jaar (!) hebben meegewerkt is niet precies bekend. Een voorzichtige schatting is, dat we inmiddels wel de magische grens van 50.000 stuks hebben gepasseerd!

Uiteraard zijn een groot aantal van onze meer recente projecten bekend bij een breed publiek, denk bijvoorbeeld aan het eerste klimaatplafondsysteem dat wij hebben mogen leveren voor het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Zuidas in Amsterdam. Aan diezelfde Zuidas hebben we ook tal van andere primeurs mogen beleven, zoals bij het Atrium waar wij het allereerste GebouwBeheerSysteem in Nederland mét de eerste digitale VAV-regelaars hebben geleverd en de eerste, echte Smart Building oplossingen voor kantoorgebouw The Edge voor Deloitte.

RECENT, SPECIAAL OF ZELFS INTERNATIONAAL
Naast een breed portfolio in de utiliteit hebben we als HC Groep ook bijgedragen aan de realisatie van bijzondere projecten die wellicht iets minder bekend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de speciale klimaatregeling voor de vitrines van de originele dagboeken van Anne Frank in het Anne Frankhuis in Amsterdam. Maar ook de ontvochtiging voor de technische ruimtes van de Maeslantkering in Hoek van Holland. Meer recent hebben de bedrijven van HC Groep grote bijdragen geleverd aan projecten als Valley aan de Zuidas in Amsterdam, Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam, de Zalmhaven in Rotterdam, Cultuurcomplex Amare in Den Haag en EDGE Amsterdam West in Amsterdam.

Onze projectportfolio reikt ook over de Nederlandse grenzen. Internationaal gezien hebben we namelijk ook meegewerkt aan de realisatie van aansprekende projecten in Europa, het midden en verre oosten, maar ook in Zuid-Amerika. Voorbeelden hiervan zijn de controletoren op het vliegveld van Heathrow en het King Abdulaziz International Airport in Jeddah.

ELKE WEEK EEN NIEUW PROJECT
In onze nieuwe rubriek ‘Project van de week’ vragen we dit jaar wekelijks aandacht voor een speciaal project. Niet alleen recent opgeleverde projecten zullen dit jaar de revu passeren, we duiken ook graag in projecten met een bijzonder karakter of waar speciale technieken zijn toegepast. Ook gaan we aandacht besteden uit bijzondere projecten uit het verleden.

Meer nieuwsberichten

Depot Boijmans van Beuningen | Rotterdam - HC Groep

Het Depot: gebouw van het jaar 2022 in de categorie Stimulerende Omgevingen

vsk2020 terugblik

HC Groep blikt terug op een succesvolle VSK 2020

triodos

Wederom prijs voor Triodos Bank!