Nader bekeken: The Future Workplace

future workplace
09 januari 2023

Op de website res.cloudinary.com staat een uitgebreide publicatie met de naam The Future Workplace. In verschillende artikelen wordt aandacht besteed aan hoe toekomstige werkplekken er zullen gaan uitzien en wat werknemers hiervan kunnen gaan verwachten.

Onder meer door de effecten van de Covid-19 pandemie, het tekort aan gekwalificeerde medewerkers en inzichten over het hybride werken en een andere balans tussen werk & privé, zullen kantoren er in de nabije toekomst anders gaan uitzien. De drie belangrijkste factoren die hierbij voor werknemers een rol spelen zijn welzijn, flexibiliteit en keuzemogelijkheden.

Er is een groeiend besef voor de centrale rol die kantoren spelen bij het aantrekken van talent. Daarnaast is er bij werkgevers steeds meer aandacht voor de rol die de werkomgeving speelt bij de betrokkenheid van werknemers. Het kantoor wordt steeds meer een plek waar werknemers hun collega's/teams ontmoeten voor training, samenwerking en business development. Hierbij is veel aandacht voor het welzijn van de werknemers, met als extra aandachtspunten het vergroten van hun betrokkenheid en hoe zij zaken beleven.

Zo zal er bij nieuwe kantoren steeds meer ruimte zijn voor zaken die de beweging van medewerkers stimuleren, denk hierbij aan de integratie van balkons, terrassen en trappen binnen de verschillende ontwerpen. Ook is er sprake van toenemende aandacht voor het faciliteren van een goed binnenklimaat met voldoende verse lucht en de integratie van natuurlijke elementen. Ruimten worden daarnaast steeds meer afgestemd op specifieke werktaken, denk bijvoorbeeld aan formele meeting rooms, informele samenwerkingsruimten, break-out ruimten, privé werkplekken (pods) en telefooncellen.

Het volledige artikel is via deze link in te zien.

-- 

Over Artikelen in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die raakvlakken hebben met binnenklimaattechniek en daarmee voor HC Groep relevant zijn. In de serie genaamd Artikelen in de Pers, gaan we nader op deze publicaties in. Dit artikel sluit aan op deze publicatie op res.cloudinary.com.

Meer nieuwsberichten

whitepaper

Lezen: Duurzaam Gebouwd en DWA publiceren whitepaper

school

Met alleen een CO2-meter ben je er niet

artikel1

Een gezond binnenklimaat voor iedereen