Netflix

Met de uitbreiding in het pand gelegen aan de Karperstraat in Amsterdam, beschikt Netflix over een nieuw hoofdkantoor voor de EMEA (Europe, Middle East & Africa). Een verdubbeling van het personeelsbestand werd met deze uitbreiding mogelijk gemaakt.

Netflix

Projectintroductie

Naast locaties aan de Stadhouderskade en op Sloterdijk, heeft Netflix een nieuw kantoor geopend aan de Karperstraat in Amsterdam. Het pand aan de Karperstraat huisvest het EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) hoofkantoor van de streaming gigant, het aantal medewerkers wordt verdubbeld van 400 naar 800.

De inrichting is modern, eigentijds en sfeervol te noemen. De vertaling van de corporate identity naar de fysieke werkomgeving is meer dan geslaagd. Neem de grote visuals van succesvolle series aan de wanden, de namen van vergaderruimtes, verwijzend naar bekende Netflix-titels of de grote flatscreens op de werkvloeren, afgestemd op – hoe kan het ook anders – Netflix.

De komende jaren gaat Netflix wel met smart technology aan de slag, maar dan moet daar wel een heldere visie aan ten grondslag liggen, vindt director of Workplace EMEA Frans van Eersel.

‘Bij een onderwerp als smart buildings moet je eerst antwoord hebben op vragen als: waarom doe je het, wat wil je er mee bereiken, wat heeft de medewerker er uiteindelijk aan en hoe snel is de technologie verouderd, dus: is ‘hot today’ ook ‘hot tomorrow’? Voordat je er mee aan de slag gaat, moet je daar eerst goed over nadenken.’

Projectgegevens

 • Gebouwfunctie: kantoor
 • Soort bouw: herontwikkeling
 • Oppervlakte: 8.882 m²
 • Opdrachtgever HC RT: Lomans totaalinstallateur | Amersfoort

Moderne regelinstallatie

De kantoren van Netflix zijn uitgevoerd met een geïntegreerd VAV-systeem voor de toevoer van verse lucht en de afvoer van verontreinigde lucht, waarbij het systeem wordt gebalanceerd met toevoer- en retour meet- en regelstations.

Er zijn de nieuwste Schneider Electric MP-V integrale regelaars toegepast voor zowel de VAV-units als de meet- en regelstations. Gedurende de dag wordt er geregeld op comfort op basis van een stooklijn. Gedurende de nacht wordt er geregeld op basis van de voorwaarden van de nachtventilatie. Op de achtergrond wordt continu de ruimtetemperatuur, de luchthoeveelheid en de communicatie bewaakt. In de vergaderruimten is de VAV-regeling uitgebreid met een CO2 meting.

Op elk van de vier verdiepingen is een verdiepingskast geplaatst met daarin de onderstations en overige regelapparatuur voor alle verdiepingsregelingen. Door een IP netwerk zijn deze verdiepingskasten onderling en met de Enterprise server verbonden. De balie is uitgevoerd met een touchscherm voor het bedienen van de technische installaties.

Door middel van een Schneider Electric SmartStruxure GebouwBeheerSysteem (GBS) worden de installaties bewaakt en geregeld. Via een beveiligde internetverbinding (VPN) kan de werking van de installaties op afstand worden gevolgd en geanalyseerd.

Leveringsomvang HC RT

 • 285 VAV-regelaars
 • 14 Meet- en regelstation regelaars
 • 8 – FCU regelaars
 • 4 verdiepingskasten met onderstations
 • Touchscreen balie
 • Gebouwbeheersysteem
 • Engineering
 • Installatie
 • Integratie

(bronvermelding afbeelding header: www.numrush.nl)

Meer projecten

Dr. Mollercollege & Walewyc-Mavo

Projectmatige uitwerking conform het concept "Frisse Scholen" resulteert in een duurzame en klimaatvriendelijke insta...

Booking.com

Het optimaal inzetten van elke beschikbare m²: dit w...

Neem contact op!

Vragen? We helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van HC Groep? Neem vrijblijvend contact met ons op!