SPARK

Kantoorgebouw SPARK werd tijdens een grootscheepse renovatie getransformeerd naar een modern en intelligent kantoorgebouw, klaar voor de huurders van de toekomst. 

SPARK

Ideaal gelegen in een van de belangrijkste zakenwijken van Amsterdam staat SPARK - het eerste Smartbuilding gebouw dat HC RT in samenwerking met OVG heeft opgeleverd. Het kantoorgebouw staat ook wel bekend als Busitel II, het voormalig hoofdkantoor van Deloitte dat naar The Edge verhuisd is. OVG heeft het gebouw gekocht in 2014 en heeft het getransformeerd tot één van de meest vooruitstrevende kantoorgebouwen in Nederland.

Het pand is door OVG gerenoveerd om tegemoet te komen aan de eisen van een moderne werkomgeving. Naast de gevel, de entree en het interieur, is ook de klimaatinstallatie verbeterd om het energiegebruik efficiënter te maken. Het energielabel van het kantoorgebouw is na deze transformatie van categorie G naar de zuinigste categorie A gegaan. Verschillende bedrijven van HC Groep zijn bij dit renovatieproject betrokken geweest: HC RT, Barcol-Air en HC KP. 

Aan dit project hebben verschillende bedrijven van HC Groep een bijdrage geleverd. Zo heeft HC KP hybride klimaatplafonds geleverd, voorzien van roosters van Barcol-Air; de regeling van deze klimaateilanden is verzorgd door HC RT. Uitgangspunt hierbij was het feit dat de toegepaste techniek "gezien mocht worden en niet weggestopt moest worden in een kast": zichtwerk dus.

HC RT heeft daarnaast de primaire installaties volledig onderhanden genomen, denk hierbij aan alle installatie-onderdelen, zoals de luchtbehandelingskast, koeling en verwarming. In het project zijn nieuwe oplossingen aangebracht waaronder sensoren en beacons waarmee temperatuur, CO2, vocht en aanwezigheid gemeten kunnen worden en tevens de verlichting kan worden geregeld. Deze Bluetooth sensoren zijn geïntegreerd in de gemonteerde klimaatplafonds. HC RT heeft, naast de bekabeling van deze sensoren, een softwarematige koppeling met deze sensoren gerealiseerd om de benodigde gegevens in het gebouwbeheersysteem (GBS) te presenteren. Deze koppeling is tot stand gekomen door het aanbrengen van een IP backbone.

Meer projecten

Guesthouse Hotel

Dankzij Inatherm zijn de gasten van het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel verzekert van een 5-sterren binnenk...

The Curve - IJsselstein

The Curve

Met de levering van klimaateilanden en geïntegreerde LED-...

Neem contact op!

Vragen? We helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van HC Groep? Neem vrijblijvend contact met ons op!

HC Groep | Call to Action