HC Groep als werkgever

De HC Groep is naast een groep van specialistische bedrijven op het gebied van binnenklimaattechniek, vooral een bedrijf met gemotiveerde medewerkers met veel kennis, kunde en ervaring op hun specifieke vakgebied. Deze mensen maken samen de HC Groep.

Onze mensen hebben een gedegen technische basisopleiding, o.a. op het gebied van (werktuig)bouwkunde, elektrotechniek, energietechniek en informatica. Veelal volgen onze medewerkers daarnaast zij specialistische opleidingen o.a. op het gebied van binnenklimaat, regeltechniek, geluid, installatietechniek, ontwerpen, veiligheid, duurzaamheid, IT, IoT, normen en wet- en regelgeving.

We schatten als werkgever het delen van kennis op grote waarde. Zo hanteren we specifieke, interne opleidings- en begeleidingstrajecten, waarbij nieuwe medewerkers gekoppeld worden aan ervaren collega’s om het vak verder te leren. Veel van de werkzaamheden worden in teams uitgevoerd, deze teams kennen een gemengde samenstelling. Van jonge, onervaren starters die in het bezit zijn van nieuwe kennis en ideeën tot oudere, zeer ervaren collega's die beschikken over veel praktijkkennis. Juist die mix van kennis en ervaring maakt ons tot een volwaardige partner op het gebied van binnenklimaattechniek.

Verantwoordelijkheid
We vinden het belangrijk medewerkers vanaf een vroegtijdig stadium vrijheid en verantwoordelijkheid te geven, om zo voldoende ervaring op te doen en daarbij ook te kunnen te leren van ervaringen. Hierdoor krijgen zij de mogelijkheid om de grenzen van kennis, vaardigheden en ontwikkeling te testen en geeft de organisatie een goed beeld van het ontwikkelingspotentieel waar het verder ontwikkelen van vaardigheden op wordt afgestemd.

Stageplekken
De bedrijven van de HC Groep bieden continu ontwikkelings- en afstudeerstages aan. Studenten maken kennis met het bedrijfsleven en doen ervaring op door mee te werken in de praktijk aan interessante en technisch uitdagende projecten waar de HC Groep dagelijks aan werkt. Daarnaast zijn er regelmatig uitdagende afstudeeropdrachten beschikbaar o.a. voor het doorontwikkelen van bestaande producten en systemen en het ontwikkelen van nieuwe technische oplossingen.

Erkend leerbedrijf
Een aantal bedrijven van de HC Groep zijn erkend leerbedrijf. Voor de zogenaamde beroepspraktijkvorming volgen mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf en leveren zo een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Het enthousiasme, de ontwikkeling en betrokkenheid van onze medewerkers maakt ons tot wat wij zijn: HC Groep, succesvol specialist in binnenklimaattechniek. 

Over HC Groep als werkgever

Join us!

Zin om ons team te komen versterken? Bel of mail ons dan direct!

HC Groep | Call to Action