Maatschappelijke partners

HC Groep werkt op maatschappelijk gebied samen met de volgende partners: 

Partnership Stichting Homeplan

Al zeer geruime tijd steunt HC Groep als duurzaam partner Stichting Homeplan. Dit is een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie die bouwt aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns-Amerika en zuidelijk Afrika. Inmiddels zijn er al ruim 3.700 huizen voor én met arme families gebouwd.  

De steun bestaat niet alleen uit een financiële bijdrage. Regelmatig gaat er iemand namens onze organisatie mee op een bouwreis om samen met de lokale bevolking een huis te bouwen voor een kansarme familie.

Partnership EFA

HC Groep is een partnership aangegaan met de EFA (European Federation of Allergy and Airways diseases patients' associations). Dit is een overkoepelende organisatie die op Europees niveau 39 nationale belangenverenigingen afkomstig uit 25 landen vertegenwoordigt. Deze verenigingen hebben allen verantwoordelijkheid op het gebied van luchtwegaandoeningen en/of allergiën.

De zorg voor een gezond binnenklimaat heeft tenslotte meer raakvlakken dan alleen koeling, verwarming en comfort. Een gezond binnenklimaat heeft namelijk ook een positieve invloed op het ziekteverzuim. De EFA maakt de regelgeving van de Europese Unie op het gebied van binnenklimaatbeheersing inzichtelijk en toegankelijk, waardoor we als partner goed geïnformeerd blijven.

Erkend leerbedrijf

HC Groep werkt samen met diverse scholen met verschillende leerrichtingen. Vanuit deze scholen komen de studenten naar de verschillende bedrijven binnen HC Groep om praktijkkennis en ervaring op te doen. Deze bedrijven beschikken dan ook over het predicaat Erkend leerbedrijf vanuit verschillende opleidingen. Uiteindelijk heeft dit er ook toe geleid dat er diverse stagiaires na afronding van hun stage bij HC Groep in dienst zijn getreden.

Daarnaast werken we met diverse sociale werkvoorzieningen samen om hen ook een goede kans te bieden in onze maatschappij.

Neem contact op!

Vragen? We helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van HC Groep? Neem vrijblijvend contact met ons op!

HC Groep | Call to Action