Nieuwbouw Sluisbuurt Amsterdam: HBO-gebouw van de toekomst

inholland
06 februari 2023

Op de website inholland.nl is een artikel gepubliceerd met de titel ‘Nieuwbouw Sluisbuurt Amsterdam: hbo-gebouw van de toekomst’. Het artikel opent met de vraag: 'Hoe ontwerp je een HBO-gebouw dat past in een tijd waarin het werk- en onderwijslandschap aan grote veranderingen onderhevig zijn? En welke functie kan een dergelijk gebouw voor zijn omgeving hebben?'

Inholland beoogt met het gebouw en alle onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, een innovatiegebied te creëren dat een stralend middelpunt zal vormen in de nieuwe wijk die gelegen is aan de oevers van het IJ. De hele leeromgeving in het nieuwe gebouw stimuleert multidisciplinair werken. Dit gaat verder dan de eigen opleidingen: de laboratoria van de Life Sciences-opleidingen zullen worden gedeeld met het ROC van Amsterdam. Verder komt er naast de entree een ruimte voor horeca en andere functies die voor zowel de studenten en medewerkers als ook voor bewoners en bezoekers van de Sluisbuurt van meerwaarde zullen zijn.

Voor buurtbewoners is het fijn als ze vanuit hun woontorens kunnen uitkijken op een groen gebouw dat niet al te groot oogt. Het gebouw zal veel kleiner lijken dan het is, door toepassing van sprongetjes en huppeltjes in muren en daken, waarmee wordt vermeden dat het gebouw één groot blok wordt. De gemeente gaf daarnaast de voorkeur aan een gebouw voorzien van een groen dak met waterbuffering en de ontwerper en Inholland beoogen een gebouw neer te zetten dat nagenoeg energieneutraal zal zijn.

HC KP, onderdeel van HC Groep, is geselecteerd voor het leveren en installeren van klimaatplafonds en klimaateilanden, waarbij deze zullen worden gecombineerd met LED integratie-armaturen en de benodigde luchtverdeeltechniek. In de voorbereidingsfase heeft HC KP een mock-up ruimte gebouwd waarvan het ontwerp inmiddels definitief is goedgekeurd en kan er gestart worden met de voorbereidingen voor de productie, leveringen en montage.

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwsbericht verwijzen we graag naar het artikel dat werd gepubliceerd op de website van inholland.nl.

(bronvermelding afbeelding: www.inholland.nl)

Meer nieuwsberichten

danone

WELL Gold certificaat voor hoofdkantoor Danone

aidp school tweedekamergesprekventilatie klikblok

Nader bekeken: het artikel 'Slechte lucht in klaslokaal heeft negatief effect op leerprestaties'

edgeamsterdamwest1

Edge Amsterdam West: van jaren '70 pand naar 'state of the art' energieleverend kantoor