Paris Proof certificering EDGE Olympic

edgeolympic
07 december 2022

Op 18 oktober 2022 is op de website edge.tech een artikel gepubliceerd over de Paris Proof certificering van EDGE Olympic in Amsterdam.

EDGE Olympic is de grootschalige renovatie van een voormalig PTT distributiecentrum aan de Fred Roekesstraat in Amsterdam-Zuid. Naast een BREEAM en WELL certificering, heeft het pand nu ook de Paris Proof certificering van de DGBC (Dutch Green Building Council) ontvangen.

Wat is Paris Proof?

Op de website van de DGBC valt te lezen “Maak de gebouwde omgeving al in 2040 Paris Proof! Dat is de ambitie van het Deltaplan Duurzame Renovatie en betekent dat het energieverbruik van de gebouwde omgeving met twee derde omlaag moet ten opzichte van het huidige gemiddelde. Voor een volledig duurzame energievoorziening mag bijv. een kantoorgebouw straks nog maar 70 kWh per vierkante meter GO per jaar verbruiken.”

Om de Paris Proof-status voor EDGE Olympic te bereiken was de implementatie van Smart Building technologie essentieel. Het IOT gebouwmanagement systeem meet, registreert en analyseert continu hoe het gebouw wordt gebruikt. Op basis van deze informatie anticipeert de Technical Property Manager op de omstandigheden. De instellingen van de technische installatie zijn de afgelopen drie jaar continu geoptimaliseerd op basis van de data uit het EDGE Next platform. Dit heeft geresulteerd in een reductie van 34% van de energiekosten en 25% van de onderhoudskosten.

Lees hier het volledige artikel.

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwbericht verwijzen we graag naar het artikel dat werd gepubliceerd op www.edge.tech.

Meer nieuwsberichten

20211123 120220

CERA-project Het Dok opgeleverd: over een succesvolle samenwerking

floraholland

Circulaire inrichting voor Royal FloraHolland

dgbcsmall

Publicatie in DGBC Bidbook 2019