The Terraced Tower opgeleverd

terracedtower small
25 maart 2022

Met de oplevering van The Terraced Tower is Rotterdam een prachtige woontoren rijker, waarin de veiligheid van de gebruikers centraal staat. Het gebouw beschikt namelijk niet alleen over een HC PS parkeergarage ventilatiesysteem, maar ook over een trappenhuis overdruksysteem dat is geleverd door HC TS.

The Terraced Tower is een 110 meter hoge woontoren met 344 woningen aan de Boompjes 55-57 in Rotterdam, direct gelegen aan de Maas nabij de Willemsbrug. The Terraced Tower is gebouwd op de plek van het voormalige kantoorgebouw van Erasmus Verzekeringen dat hiervoor is gesloopt. Het ontwerp is van OZ Architect in opdracht van ontwikkelaar Provast en een consortium onder leiding van First Sponsor Group Limited uit Singapore.

De nieuwe woontoren heeft in totaal 344 woningen, waaronder 258 huurwoningen en 86 koopwoningen. Onder het gebouw is een tweelaagse parkeergarage met 212 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor 688 fietsen te vinden. Op de gehele begane grond is plaats voor diverse commerciële voorzieningen en horeca, waaronder een restaurant met een geweldig uitzicht over de Maas.

De toren kan indrukwekkende cijfers overleggen: 40.000 m² oppervlakte, 334 appartementen en een hoogte van 110 meter - goed  voor maar liefst 32 bovengrondse verdiepingen. De lengte van het gebouw neemt af in hoogte van 110 meter tot 35 meter, terwijl de breedte toeneemt van 20 meter tot 30 meter.

 

   

Leveringsomvang HC Groep

HC PS en HC TS hebben de veiligheidsinstallaties geëngineerd, geleverd, geïnstalleerd en opgeleverd, zodat de bewoners in geval van een calamiteit (brand) de woontoren en de parkeergarage veilig kunnen verlaten.

Voor de woontoren leverde HC TS een overdrukinstallatie. Deze installatie zorgt ervoor dat onder alle omstandigheden een veilige en rookvrije vluchtweg beschikbaar is (bijvoorbeeld bij brand). Dit wordt gerealiseerd door het creëren van een drukverschil tussen de ruimte waar de brand heerst en de vluchtweg. Door dit drukverschil wordt de rook geforceerd afgevoerd via een rookafvoerkanaal en kunnen de bewoners via een rookvrije vluchtweg veilig de woontoren verlaten.

Voor de parkeergarage leverde HC PS de ventilatie-installatie. Deze installatie zorgt ervoor dat er overal in de garage een optimale luchtkwaliteit heerst. Het systeem is aan een CO/LPG-detectiecentrale gekoppeld en zal automatisch naar een hogere luchthoeveelheid schakelen wanneer de CO/LPG-concentratie in de parkeergarage stijgt. Bij een brandmelding zullen de afvoerventilatoren op hoge toeren de lucht afvoeren; een deel van de inductieventilatoren zal hierbij worden uitgeschakeld. De rook/vervuilde lucht verlaat de parkeergarage via een afvoerschacht.

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwbericht verwijzen we graag naar de publicatie op de website van Top010.nl over het project The Terraced Tower.

Meer nieuwsberichten

school1

Kabinet investeer in onderwijshuisvesting

casestudyveiligheidsladder

QHSE Manager Werner van de Wouw over De Veiligheidsladder

triodos1

HC KP levert klimaatplafond systemen voor bekroonde Triodos Bank