Edge Amsterdam West: terechte beloning voor topprestatie op het gebied van duurzaamheid

pndp edge amsterdam west
25 juli 2022

EDGE Amsterdam West is een iconisch jaren 70 gebouw dat is getransformeerd tot een ‘state of the art’ energieleverend kantoor, goed voor 60.000 m2 gezond werkplezier. In een artikel op duurzaam-ondernemen.nl wordt melding gemaakt dat het kantoor van APG in EDGE Amsterdam West de duurzaamheidcertificering Outstanding van BREEAM-nl zal ontvangen. Voor APG is het belangrijk om te voldoen aan de doelstellingen van Parijs en dat geldt ook voor de eigen huisvesting.

“Dat Edge West als renovatiepand ‘outstanding’ [buitengewoon, red.] heeft behaald is toch wel een uniek staaltje werk”, zegt Portfoliomanager FS Huisvesting Marga Petridean. “In Edge West wordt geen gas gebruikt en het casco is energiepositief. Dat betekent dat het gebouw meer energie opwekt dan het gebruikt. Dit is mede te danken aan 6.000 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak en de aanwezigheid van warmte-koude-opslag. De hoge ambities qua duurzaamheid en welzijn van Edge West passen mooi bij die van APG en waren dan ook een belangrijke reden om voor Edge West als kantoor te kiezen.”

Leveringsomvang HC Groep

HC Groep bedrijven HC KP, HC RT en Barcol-Air zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerpen, installeren en integreren van alle binnenklimaatinstallaties. Hiermee hebben zij een bijdrage geleverd aan de hoogste duurzaamheidscertificering (BREEAM-NL Outstanding) alsmede welzijn-certificeringen (WELL Platinum core & shell). Met de geleverde binnenklimaatinstallaties wordt een optimale omgeving voor alle gebouwgebruikers gecreëerd.

HC KP verzorgde de installatie van alle klimaatplafonds inclusief alle inbouwcomponenten zoals verlichtingsarmaturen en luchttoevoerroosters. HC RT tekende voor alle regeltechniek en Smart Building infrastructuur en technologie en integreerde alle technische installaties in het door hun geleverde GebouwBeheerSysteem. Barcol-Air leverde alle luchtverdeelapparatuur en HC PS de ventilatiesystemen voor de parkeergarage.

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwbericht verwijzen we graag naar het artikel dat hierover werd gepubliceerd op de website van www.duurzaam-ondernemen.nl

Meer nieuwsberichten

studentexperience small

Europa duurzaamste studentenhuisvesting beloont met 2 prijzen

epbd small(1)

Vernieuwd: factsheet Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)

luchtfiltratie

Het belang van luchtfiltratie bij ventilatie