Lezen: Duurzaam Gebouwd en DWA publiceren whitepaper

whitepaper
14 juni 2023

Duurzaam Gebouwd en DWA hebben een whitepaper gepubliceerd met de titel ‘Circulair bouwen met maximale CO2-impact’. Onder meer het project Floating Office wordt hierin aangehaald als praktijkvoorbeeld.

Het Klimaatakkoord van Parijs is duidelijk: in 2030 is het aandeel hernieuwbare grondstoffen 50 procent en stoten we op dat moment meer dan de helft minder schadelijke broeikasgassen uit. Twintig jaar later hebben we een volledig circulair gebouwde omgeving en zijn we CO2-neutraal.

In de gepubliceerde whitepaper valt te lezen welke nationale en Europese wetgeving van toepassing is bij het bezitten, beheren of ontwikkelen van vastgoed. In de algemene conclusie worden voorstellen gepresenteerd voor aanvullende kwaliteitseisen bovenop de wettelijke eisen in Nederland. Klik hier om deze whitepaper te downloaden.

Tot slot wordt er aandacht besteed aan hoe er nú al een verschil kan worden gemaakt en hierbij wordt het projecct Floating Office Rotterdam als praktijkvoorbeeld aangehaald. HC KP - onderdeel van HC Groep - heeft een significante bijdrage geleverd bij het realiseren van de circulaire doelstellingen van dit unieke project door het leveren en installeren van duurzame en circulaire klimaatplafondoplossingen. Lees er meer over in deze projectbeschrijving.

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwsbericht verwijzen we graag naar de whitepaper zoals gepubliceerd op de website duurzaamgebouwd.nl.

Meer nieuwsberichten

edgeolympic

EDGE Olympic 1e gebouw met platinum certificering

co2prestatieladder1

HC Groep kiest voor certificering op de CO2-Prestatieladder

terracedtower small

The Terraced Tower opgeleverd