Kabinet investeer in onderwijshuisvesting

school1
24 oktober 2022

Met de publicatie van het manifest 'Voor goed onderwijs hebben wij goede schoolgebouwen nodig. KABINET: investeer in onderwijshuisvesting' doet de POraad een dringende oproep aan de overheid.

Een brede coalitie aan samenwerkingspartners roept het kabinet op nu écht werk te maken van onderwijshuisvesting. In een manifest vraagt de coalitie om een structurele, jaarlijkse investering van minstens € 730 miljoen voor een integrale en programmatische aanpak van verouderde en slechte schoolgebouwen.

Al jaren blijkt uit verschillende onderzoeken dat het slecht gesteld is met de Nederlandse onderwijshuisvesting. Dagelijks zit een groot deel van de 2,5 miljoen kinderen en 285.000 leraren, ondersteuners en schoolleiders in sterk verouderde, ongezonde en niet-duurzame schoolgebouwen. Ze zijn ongeschikt voor modern onderwijs waaraan iedereen kan deelnemen. Het gevolg: geen optimale leerresultaten. Bovendien vraagt de verduurzaming van schoolgebouwen om een grondige renovatie en vernieuwing van schoolgebouwen die niet van de grond komt, terwijl de energiekosten nog eens extra stijgen.

Klik hier voor het manifest.

-- 

Over Artikelen in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die raakvlakken hebben met binnenklimaattechniek en daarmee voor HC Groep relevant zijn. In de serie genaamd Artikelen in de Pers, gaan we nader op deze publicaties in. Dit artikel sluit aan op de publicatie zoals opgenomen op de website www.poraad.nl

Meer nieuwsberichten

rosenberg nieuws

Rosenberg Ventilatoren onderdeel HC Groep

nieuws valley

Timelapse Valley Amsterdam

epbd small(1)

Vernieuwd: factsheet Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)