Gemeente Westland

Het nieuwe gemeentehuis van Westland straalt duurzaamheid en transparantie uit. Het project betreft twee verschillende locaties met elk hun eigen functie.

Gemeente Westland

Verbindende schakel in de samenleving

Met haar nieuwe huisvesting speelt Gemeente Westland in op de actuele samenleving die onderhevig is aan veranderingen. Ze heeft dit gedaan door te kiezen voor een eigentijds, comfortabel en transparant ontwerp.

De gemeente functioneert als verbindende schakel in de samenleving en dat voel en zie je in het nieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan. Een open, toegankelijk gebouw met ruimte voor burgerzaken, politiek, evenementen en initiatieven uit de samenleving. Een gebouw dat de trots van het Westland weerspiegelt. Het gebouw beschikt over drie bouwlagen en is  5.280 m² groot. In het gebouw zijn 130 werkplekken aanwezig. 

Op locatie Tiendweg (Laan van de Glazen Stad) is de lijn van verbinding en transparantie doorgezet. Hier werd een open, functioneel en comfortabel gebouw voor de medewerkers van de gemeente neergezet. De inrichting stimuleert ontmoeting en samenwerking. De nieuwe en duurzame huisvesting draagt bij aan de kwaliteit en efficiency van de dienstverlening. Het gebouw beschikt over vier bouwlagen en is 5.660 m² groot. Er zijn 397 werkplekken gerealiseerd in het gebouw.

Vrije indeelbaarheid voor eigentijds werken

Architectenbureau Cepezed heeft bij het ontwerpen gekozen om de kas als metafoor te gebruiken. Aan de buitenzijde heeft dit een aantrekkelijk, ingetogen straatbeeld opgeleverd, aan de binnenzijde komen hierdoor kleur, leven en innovatieve ontwerpoplossingen naar voren.

De opzet van beide gebouwen was in de basis gelijk. Men is uitgegaan van een generiek systeem van kantoorbeuken die de diverse functies herbergen en die qua hoofdopzet functioneel en efficiënt zijn opgebouwd. De panden kennen een vrije indeelbaarheid, mede door het gekozen bandrasterplafond van HC KP. Deze vrije indeelbaarheid leent zich prima voor het ‘eigentijds werken’.

C-bandrasterplafond gecombineerd met ClimaPe activering

HC KP heeft de klimaatplafonds geleverd voor de beide locaties van Gemeente Westland. Doordat de vrije indeelbaarheid hoog in het vaandel stond bij dit project, is ervoor gekozen een C-bandrasterplafond gecombineerd met de kunststof activering van HC KP toe te passen (ClimaPe). De toegepaste roosters (toevoer / retour) in de klimaatplafonds zijn geleverd door SIG-divisie Barcol-Air. 

Totale leveringsomvang 5.865 m²
Bestaande uit:  
Locatie Verdilaan 2.300 m²
Locatie Tiendweg 3.565 m²
   
Roosters toevoer/retour Barcol-Air 750 stuks

Groene Schakel

De bouw en exploitatie van het nieuwe gemeentehuis van Westland werd in augustus 2015 gegund aan het consortium De Groene Schakel BV. Het consortium De Groene Schakel bestaat uit Boele & van Eesteren, HOMIJ Technische Installaties en de PCH Dienstengroep (allen VolkerWessels ondernemingen). Het ontwerp van de gebouwen is gemaakt door architectenbureau Cepezed. 

Betrokken Westlandse bedrijven bij dit consortium zijn: Priva, Schwagermann en Elektravon. Overige adviseurs van het consortium zijn KondorWessels Projecten, Buro Lubbers, KVMC, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Draaijer+Partners, cepezedinterieur, ArrangeGroup, Vijverborgh, Beeldenfabriek en VolkerWessels Vastgoedbeheer.

In augustus 2017 werden beide locaties van het nieuwe gemeentehuis in gebruik genomen.

Meer projecten

dagboek

Anne Frank Huis

Hoe bescherm je een uniek document met grote historische waarde? Als specialist op het gebied van klimaatbeheersing l...

erasmus

Erasmus Ziekenhuis

Van 2011 - 2016 heeft Barcol-Air componenten voor de bouw van ...

Neem contact op!

Vragen? We helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van HC Groep? Neem vrijblijvend contact met ons op!

HC Groep | Call to Action