The Pulse

Diverse bedrijven van HC Groep leveren duurzame klimaatoplossingen voor The Pulse of Amsterdam

The Pulse

Ontwikkelaars:
VORM Ontwikkeling en EDGE
Architect:
MVSA Architects
Architect:
VMX Architects
Aannemer:
VORM BOUW
Adviseur:
J. van Toorenburg
Installateur:
Bosman Bedrijven

In de zomer van 2021 is gestart met de bouw van The Pulse op de Amsterdamse Zuidas. Het wordt een plek waar werken, wonen en ontspanning samenkomen en daarmee een plek vol leven - niet alleen tijdens kantooruren, maar ook ’s avonds en in de weekenden. Naar verwachting zal het project eind 2024 worden opgeleverd.

Alles op één plek

The Pulse of Amsterdam zal ruimte gaan bieden aan 151 huurwoningen in het middensegment en 49 vrije sector huurwoningen. Daarnaast is ruim 36.000 m2 kantoorruimte beschikbaar, verspreid over 24 verdiepingen. Ook op recreatiegebied heeft The Pulse of Amsterdam genoeg te bieden. Na oplevering zijn er onder meer een bioscoop met 9 zalen, een supermarkt en diverse horecagelegenheden terug te vinden.


Copyright afbeelding: WAX

Duurzaamheid en The Pulse of Amsterdam

Duurzaamheid is één van de speerpunten geweest van de ontwikkelaars van The Pulse of Amsterdam. Het gebouw is ontworpen met onder meer vele zonnepanelen die zowel op het dak als op de gevel geplaatst zullen worden. De groenvoorziening is ook onderdeel van het duurzaamheidsplan. Met een fraai park rondom het gebouw en een ruime daktuin tussen de torens, draagt het gebouw bij aan een regenbestendige stad, want deze flora en fauna wordt met een slim systeem geïrrigeerd met regenwater. The Pulse of Amsterdam biedt ruimte voor de aanwezigheid van een groot aantal elektrische deelauto’s, waarmee scherp wordt ingezet op deze vorm van duurzaam vervoer. Om het elektrisch rijden te stimuleren, zullen de overige parkeervoorzieningen allemaal worden voorzien van een laadpaal – een uniek gegeven.


Copyright afbeelding: AbsentMatter

Leveringsomvang HC Groep

Verschillende bedrijven van HC Groep zijn nauw betrokken bij de realisatie van dit bijzondere project. Elk vanuit hun eigen expertise, met als resultaat een gezond, duurzaam en veilig binnenklimaat voor de gebruikers van The Pulse of Amsterdam.
Hieronder een overzicht van de betrokken bedrijven en de oplossingen die voor het project zullen worden gerealiseerd:

HC KP | Klimaatplafonds

Reeds in het voortraject is HC KP gevraagd om mee te denken over het ontwerp van de klimaatplafonds. Nadat diverse plafondoplossingen de revue hadden gepasseerd, is er een weloverwogen keuze gemaakt voor een concept waarin de bouwkundige constructie van het gebouw wordt gerespecteerd. Speciale maatwerk plafondeilanden zullen worden toegepast die uiteraard aan alle gestelde comforteisen gaan voldoen en waarbij de vormgeving de contouren van het gebouw gaat volgen. In het gekozen concept zullen luchttechnische oplossingen van zusterbedrijf Barcol-Air en duurzame LED-verlichting worden toegepast. Om het concept visueel inzichtelijk te maken, is op de bouwplaats een demoruimte ingericht met een mock-up van het klimaatplafondeiland dat de contouren van de gevel volgt.

HC RT | System Integrator

Voor het aansturen van de primaire installatie zal HC RT The Pulse of Amsterdam gaan voorzien van 10 regelkasten. Daarnaast worden diverse onderstations geïnstalleerd die de energieregistratie zullen gaan regelen via kWh bemeting en warmte- en koudmeting. Ten behoeve van het klimaat in de bioscoopzalen en de aansturing van de zonwering zal diverse regelapparatuur worden geleverd en geïnstalleerd. Voor het regelen van de aansturing van de klimaatplafondoplossingen zullen 940 6-weg en 2-weg regelafsluiters worden geleverd. Ten behoeve van de meet- en regelstations op de verdiepingen zullen diverse naregelingen worden toegepast.

Barcol-Air | Luchtverdeeltechniek

De speciale maatwerk klimaateilanden zullen worden voorzien van ruim 1.500 geperforeerde plafondroosters die optisch onzichtbaar zijn. Deze oplegroosters zijn geoptimaliseerd voor plaatsing op een door HC KP ontwikkelde klimaatplafondplaat, waarbij sprake is van een radiaal uitblaaspatroon met een coandă-effect.

HC PS | Parkeergarage ventilatiesystemen

Het parkeergarage ventilatiesysteem dat HC PS medio 2023 zal gaan aanbrengen, omvat zowel axiaalventilatoren als stuwdrukventilatoren. Daarnaast zal een CO/LPG gasdetectiesysteem worden aangebracht. Dit systeem zal op basis van detectie van schadelijke gassen, het ventilatiesysteem aansturen om vervolgens de verontreinigde lucht op te mengen en af toe voeren.

Livestream bouw

Benieuwd naar de voortgang van de bouw?
Via https://bouw.live/puls-amsterdam worden livebeelden van de bouw gestreamd!

Meer projecten

Maeslantkering | Hoek van Holland

Maeslantkering

In de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland ligt de Maeslantkering, een stormvloedkering die, als onderdeel van de Ned...

mollercollege1

Dr. Mollercollege & Walewyc-Mavo

Projectmatige uitwerking conform het concept "Frisse Scholen" resul...

Neem contact op!

Vragen? We helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van HC Groep? Neem vrijblijvend contact met ons op!

HC Groep | Call to Action