Guesthouse Hotel

Dankzij Inatherm zijn de gasten van het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel verzekert van een 5-sterren binnenklimaat. De drie geleverde luchtbehandelingskasten met warmeterugwinning zorgen voor een optimaal comfort.

Guesthouse Hotel

In juni 2018 openden de deuren van het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel. Een uniek hotelconcept, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat en waarvoor twee ondernemers tekenden. Bij de realisatie van het nieuwbouw pand werd op de begane grond een supermarkt gerealiseerd, evenals een slijterij, visspeciaalzaak, bloemist en restaurant. Het GuestHouse Hotel werd boven de supermarkt gevestigd. Met het oog op duurzaam ondernemen, sloegen de ondernemers van de supermarkt en het hotel de handen ineen en waarbij zij zicht richtten op het tegengaan van voedselverspilling. Met behulp van scanners doorzoeken de koks van het restaurant de supermarkt en zoeken daarmee producten bij elkaar om diezelfde dag mee te koken. Producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanschuren of misschien een schoonheidsfoutje bezitten, maar allemaal nog prima toepasbaar zijn om een prachtig gerecht mee neer te zetten. Op deze manier helpt het GuestHouse Hotel de supermarkt enorm om minder producten weg te gooien - een unieke samenwerking met een smakelijk eindresultaat! 

Om het hotel te voorzien van een 5-sterren binnenklimaat, heeft adviseur Wolf Dikken Inatherm reeds in de voorfase van het project betrokken. Dit alles met als doel de realisatie van een optimaal binnenklimaat voor de gasten van het hotel. De uiteindelijke keuze viel op het voorschrijven van een drietal luchtbehandelingskasten. Na deze voorfase werd Hoppenbrouwers Techniek door de hoofdaannemer aangewezen als installateur.

Voor het GuestHouse Hotel heeft Inatherm drie luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning van het fabricaat Salda geleverd en geïnstalleerd. Per ruimte is gekeken naar de invulling en de wensen voor het creëren van een 5-sterren binnenklimaat. Zo is het hotel opgesplitst in twee delen, te weten het restaurant en het hotel. De derde unit is geplaatst voor de ondergelegen visspeciaalzaak. Samen leveren de drie luchtbehandelingskasten 26.600 m³/h verse lucht. In de luchtbehandelingskast voor het restaurant is daarnaast een filter opgenomen voor het opvangen van vet; doordat het filter uitneembaar is, kan dit eenvoudig worden gereinigd. 

Om te voldoen aan de eisen van welstand is voor dit project gekozen voor een platte opstelling. De luchtbehandelingskasten van Salda zijn in verschillende opstellingen leverbaar. Naast een platte opstelling is het ook mogelijk om te kiezen voor gestapelde componenten. De luchtbehandelingskasten staan op het dak van het hotel en zijn alle drie buitenopstellingen.

Naast de luchtbehandelingskasten zijn meerdere producten van Inatherm gemonteerd. Een dakventilator voor de luchtafvoer uit de visspeciaalzaak en een boxventilator voor de rokerij van de visspeciaalzaak. Voor de laad- en losruimte is een toevoerventilator gemonteerd om de uitlaatgassen van de vrachtwagens buiten te houden.

Logistiek gezien betrof dit een uitdagend project, mede door de beperkte ruimte en de aanwezige aanrijroutes. Een bijkomende moeilijkheidsgraad was, dat de oude supermarkt te allen tijde toegankelijk moest blijven voor klanten. Om de levering van zowel de luchtbehandelingskasten als de overige componenten soepel te laten verlopen, heeft Inatherm - samen met haar partner en opdrachtgever - gebruik gemaakt van een strakke planning. Just-in-time leveringen speelden hierbij een belangrijke rol.

Het in bedrijf stellen van de luchtbehandelingskasten is door de Service Engineers van Inatherm zelf uitgevoerd, zodat de units perfect functioneren overeenkomstig de bestekeisen: de luchtkwaliteit van het GuestHouse Hotel is zeker een 5-sterren beoordeling waardig. 

Meer projecten

valley klikblok

Valley | Amsterdam

Deze groene vallei met 3 unieke torens aan de Zuidas is een fraai voorbeeld van een modern, mixed-use gebouw.

Maeslantkering | Hoek van Holland

Maeslantkering

In de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland ligt de Maeslantkering, ...

Neem contact op!

Vragen? We helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van HC Groep? Neem vrijblijvend contact met ons op!

HC Groep | Call to Action