Maeslantkering

In de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland ligt de Maeslantkering, een stormvloedkering die, als onderdeel van de Nederlandse Deltawerken, als hoofddoel heeft het beschermen van de inwoners van Zuid-Holland.

Maeslantkering

Stoomluchtbevochtiging voor de controlekamer

Interland Techniek heeft voor het bedieningsgebouw van de Maeslantkering een nieuwe generatie Vapac stoomluchtbevochtigers mogen leveren, welke zullen zorgen voor een optimale klimaatbeheersing in deze essentiële ruimte.

Na jaren van trouwe dienst waren de bestaande units aan vervanging toe. De nieuwe stoomluchtbevochtigers zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid in de controlekamer op het juiste peil wordt gehouden, waardoor een optimaal werkklimaat wordt bewerkstelligd. 

Over de Maeslantkering

De Maeslantkering ligt in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland en werd gebouwd tussen 1991 en 1997. Het bouwwerk is volledig automatisch gestuurd en vormt samen met de Hartelkering en de dijkverbreding Rozenburg de Europoortkering.

De Maeslantkering is een voorliggende kering, wat betekent dat de kering de eerste klappen opvangt bij hoogwater vanaf zee. De stormvloedkering beschermt de inwoners van Zuid-Holland en een betrouwbare werking is zodoende van groot belang.

Een paar indrukwekkende feiten over de Maeslantkering op een rij: 

  • De kering sloot tijdens een storm in 2007 voor de eerste keer vanuit veiligheidsredenen.

  • Tijdens stormsituaties in 2002, 2013 en 2014 stond de kering op sluiten, echter het officiële sluitpeil werd op enkele centimeters na niet bereikt.

  • De kering bestaat uit twee deuren van maar liefst 210 meter breed; de hoogte van de deuren bedraagt 22 meter en de diepte is 15 meter.

  • Bij sluiting lopen de deuren vol met water, waardoor ze binnen 2 uur naar de bodem zakken en zorgen voor de benodigde afscherming van het gebied.

  • De kering werkt met de inzet van bolscharnieren met een doorsnede van 10 meter, elk met een gewicht van 680 ton.

Meer projecten

The Curve - IJsselstein

The Curve

Met de levering van klimaateilanden en geïntegreerde LED-integratie-armaturen draagt HC KP succesvol bij aa...

Waterpark Slagharen

Tochtvrije luchtverdeling is een vereiste om zwembadbezoekers een a...

Neem contact op!

Vragen? We helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van HC Groep? Neem vrijblijvend contact met ons op!

HC Groep | Call to Action