Circulaire inrichting voor Royal FloraHolland

floraholland
14 maart 2022

Royal FloraHolland is een coöperatie van veilingen van bloemen en planten. De organisatie is de grootste bloemenveiling ter wereld en verzorgt ruim 90% van de Nederlandse handel in bloemen. HC KP - onderdeel van HC Groep- heeft voor dit renovatieproject circulaire klimaatplafondsystemen geleverd en geïnstalleerd.

Het doel van het project was om Floradôme, een bestaand kantoorgebouw op het veilingterrein in Aalsmeer, te renoveren en uit te breiden tot een kantoor met vele circulaire elementen. Door een bestaand kantoor te renoveren met de nadruk op circulariteit, is de milieu-impact significant lager. Door het skelet en de schil in zijn geheel te hergebruiken, is er 62% CO2 bespaard ten opzichte van een volledig nieuw kantoor. De kwaliteit van het gerenoveerde pand kan zich heel goed meten met eventuele nieuwbouw.

Om materialen te hergebruiken uit materialenstromen is beschikbaarheid essentieel. Voor de vaste inrichting werden zoveel mogelijk bestaande afvalstromen van het primaire proces van Royal FloraHolland gebruikt, zoals bijvoorbeeld door de afvalmaterialen van de logistieke middelen te gebruiken, waaronder de veilingkarren.

Leveringsomvang HC Groep

HC KP is nauw betrokken geweest bij het ontwerp en de installatie van alle klimaatplafondsystemen, luchtverdeeltechniek en LED verlichting. Het bouwteam, onder andere bestaande uit Paul de Ruiter Architects, heeft in het voortraject een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van de HC Groep welke dient als showroompand.

Door de grote aandacht voor circulariteit in dit project, is er gekozen voor klimaatplafonds van HC KP. Deze klimaatplafondsystemen zijn volledig circulair in productie, transport, gebruik en hergebruik. De geactiveerde plafondpanelen worden met herbruikbare transportrekken op de bouw aangeleverd, zodat er geen bouwafval ontstaat, deze rekken worden onbeperkt hergebruikt. Aan het einde van de gebruiksduur kunnen de klimaatplafondpanelen probleemloos hergebruikt worden op een ander project en aan het einde van de levensduur kunnen de geactiveerde panelen zonder gereedschap uit elkaar worden gehaald, waarbij alle gebruikte materialen voor 100% weer in de grondstoffencyclus worden ingevoerd. 

Lees meer over de oplossingen van HC KP in de gepubliceerde projectbeschrijving op de bedrijfssite.

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwbericht verwijzen we graag naar de publicatie op de website van Royal HaskoningDHV over het project Royal FloraHolland.

Bronvermelding afbeeldingen: Ossip van Duivenbode.

Meer nieuwsberichten

edgeamsterdamwest1

Edge Amsterdam West: van jaren '70 pand naar 'state of the art' energieleverend kantoor

nieuws iso 2023

ISO 9001:2015 én ISO 14001:2015 behaald door HC Groep!

logotransitie algemeen

SIG Air Handling Nederland wordt HC Groep B.V.