De vijf grootste trends in cyber security in 2022 op een rij

cybersecurity
02 maart 2022

De coronapandemie heeft meer gevolgen gehad dan alleen die voor de wereldwijde gezondheid. Zaken als thuiswerken en digitalisering bieden veel mogelijkheden voor phishers, hackers, oplichters en afpersers.

De bekende futurist Bernard Marr heeft een artikel geschreven over de vijf belangrijkste trends op het gebied van cyber security in 2022, te weten:

1 | AI - powered cyber security

Op dezelfde manier zoals in de financiële wereld fraude wordt opgespoord, kunnen met behulp van AI (artificiële intelligentie) patronen worden geïdentificeerd die wijzen op cyber criminaliteit.  

2 | Groeiende bedreiging door ransomware

Volgens het Britse nationale Cyber Security Center zijn er in het eerste kwartaal ban 2021 net zoveel ransomware aanvallen geweest als in heel 2019. Een recent voorbeeld in Nederland is de aanval op de VDL Groep die een maand nodig hadden om na een ransomware aanval weer volledig in bedrijf te zijn.

3 | The Internet of Vulnerable Things

Het aantal zogenaamde connected devices, ook bekend als Internet of Things, zal in 2022 oplopen tot 18 miljard. De consequentie hiervan is, dat een enorm groot aantal potentiële toegangspunten voor cyber criminelen ontstaan die toegang tot niet of slecht beveiligde netwerken zoeken.

4 | Cybersecurity risico’s supply chain partners

Een cyber security system is zo sterk als zijn zwakste schakel; door de verregaande, digitale systemen worden steeds meer systemen in de hele supply chain aan elkaar gekoppeld. Bij het kiezen van partners wordt cyber security weerbaarheid steeds belangrijker.

5 | Toenemende rol van regulering

Cybercriminelen hebben tot recent bijna ongehinderd kunnen opereren met als gevolg dat de kosten als gevolg van cybercriminaliteit in 2021 het bedrag van ruim $ 6 miljard zijn overschreden. Volgens Security Magazine is 2022 het jaar dat er uitgebreide en vergaande wetgeving geïntroduceerd zal worden met hoge straffen.

---

Over Artikelen in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die raakvlakken hebben met binnenklimaattechniek en daarmee voor HC Groep relevant zijn. In de serie genaamd Artikelen in de Pers, gaan we nader op deze publicaties in. Deze publicatie sluit aan op dit artikel op LinkedIn over cyber security.

Meer nieuwsberichten

aidp dementie mediqappreport klikblok

Luchtkwaliteit heeft invloed op de gezondheid van ons brein

hcgroep kerst 2023

HC Groep wenst iedereen fijne feestdagen!

edgeolympic

Synergie nader bekeken: EDGE Olympic te Amsterdam