Inrichting duurzaam Rijkskantoor

fellenoord rob gieling
17 februari 2022

OVG Real Estate (nu EDGE Technologies) herontwikkelde het casco van het voormalige Rabobankkantoor aan de Fellenoord 15. De ontwikkelaar koos voor een vooruitstrevend ontwerp van UNStudio. Het casco werd in 2020 opgeleverd.

De ontwerpfase heeft een BREEAM Excellent certificaat. Tijdens de renovatie van het casco zijn er verschillende maatregelen genomen om de impact van het gebouw op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Zo is er bewust gesloopt om zoveel mogelijk van het oude gebouw te hergebruiken. Na Ook voor de opleverfase is een BREEAM Excellent certificaat aangevraagd.

Het Rijkskantoor aan de Fellenoord 15 in Eindhoven past goed in de portefeuillevisie en bij de duurzaamheidsambities die de Rijksoverheid nastreeft. Het nieuwe Rijkskantoor zal ruimte bieden voor ruim 1.000 werkplekken. Het gebouw heeft geen aansluiting op het aardgasnet en krijgt energie door warmte- en koudeopslag (WKO) en zonnepanelen (PV-panelen). Daarnaast zijn slimme sensoren toegepast, waarmee de klimaat- en verlichtingsinstallatie geregeld kunnen worden. Door deze intelligente data-infrastructuur zijn er ook allerlei andere slimme functionaliteiten mogelijk. Dit zorgt voor een lager energiegebruik en een efficiënter gebruik van de ruimtes.

Bijdrage HC Groep

Het belastingkantoor aan de Fellenoord in Eindhoven is uitgevoerd met een klimaatplafondsysteem van HC KP met luchtverdeelapparatuur (VAV- & CAV-units, meet- en regelstations, roosters, et cetera) van Barcol-Air. HC RT heeft de volledige gebouwautomatisering geleverd, geïnstalleerd en geïntegreerd, zowel voor alle primaire installaties als de naregelingen.

Daarnaast heeft HC RT de -samen met EDGE Technologies ontwikkelde- Smart Building technologie en infrastructuur, geïnstalleerd en geïntegreerd. HC PS heeft het volledige parkeergarage ventilatiesysteem ontworpen, geleverd en geïnstalleerd.

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwbericht verwijzen we graag naar de publicatie op Rijksvastgoedbedrijf.nl over het project Fellenoord.

Bronvermelding afbeelding: copyright Rob Gieling

Meer nieuwsberichten

corona

Position Paper BKN & lange termijn coronabeleid

suvis

SUVIS regeling verlengd

danone

WELL Gold certificaat voor hoofdkantoor Danone