Op bezoek bij The Edge 8 jaar na oplevering

theedge
15 november 2022

Op 21 oktober 2022 is op de website placetech.net een artikel gepubliceerd met de titel ‘Revisiting the iconic Edge building eight years on’. In het artikel wordt de rol van gebouw The Edge in Amsterdam, het hoofdkantoor van Deloitte, na acht jaar opnieuw bezocht om te kijken wat de huidige status van het gebouw is en welke rol het de afgelopen 8 jaar heeft gespeeld bij de ontwikkeling van modern vastgoed.

Kort na de opening noemde Bloomberg The Edge het meest duurzame en het meest slimme gebouw ter wereld, ook wel een computer met een dak. Alle ‘slimme’ componenten en infrastructuur zijn tijdens de bouw van The Edge ontwikkeld, getest en geïmplementeerd, door het hoge ambitie niveau van zowel Deloitte als EDGE is dit erg ver doorgevoerd. The Edge is hiermee tot op de dag van vandaag het wereldwijde voorbeeld en rolmodel van het eerste echte praktisch functionerende Smart Building ter wereld.

De ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben er voor gezorgd dat gebouwen tegenwoordig ‘IoT-enabled’ zijn, dat wil zeggen dat de ontwikkelaar een robuuste en veilige IT data infrastructuur in het gebouw aanlegt met gebruikmaking o.a. draadloze technologie waarop alle gebruikers vanuit hun eigen visie, eisen en wensen inhaken en hun processen optimaal inrichten, hierbij speelt dataverzameling, -verwerking en -deling een centrale rol.

Lees hier het volledige artikel en hier onze projectcase over The Edge.

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwbericht verwijzen we graag naar de artikelen die hierover werden gepubliceerd op www.placetech.net.

Meer nieuwsberichten

bengindicatoren

Werkelijk energieverbruik als alternatief voor BENG 2-indicator?

eleminair2

Dubbel winst voor ELEMINAIR

luchtfiltratie

Het belang van luchtfiltratie bij ventilatie