Saudi Electricity Company HQ

Voor de prestigieuze nieuwbouw van het hoofdkantoor van het SEC levert Barcol-Air maar liefst 1.750 VAV-inductie-units.

Saudi Electricity Company HQ

Bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van de “Saudi Electrical Company” in Riyad (Saoedi-Arabië) staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Omrania, een vooraanstaand architectenbureau uit het Midden-Oosten, heeft deze opdracht naar zich toe getrokken. Met een ambitieuze strategie zetten zij een high-performance en duurzame campus neer, die een productievere en gezondere werkplek belooft voor alle werknemers. Bij de ontwikkeling van hun 38-punten strategie is ze gekeken naar keurmerken als BREEAM, LEED en het Emiratische Estidama. Het kantoor is verdeeld in vier blokken, allen voorzien van zes verdiepingen. Deze verdiepingen komen samen in een centraal podium dat zal functioneren als cultureel centrum voor de ruim 4.000 medewerkers. 

Eén van de uitdagingen is om op een duurzame manier het gebouw koel te houden in de verzengde hitte van de woestijn. Hiervoor maakt Omrania slim gebruik van een ‘off-peak’-cooling system: een systeem dat ijs ontwikkeld tijdens de koude uren ‘s nachts. Als energievoorziening wordt de gehele oppervlakte van de daken bedekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er een aantal andere maatregelen getroffen om het zogenaamde “sick-building syndrome” tegen te gaan, zoals het toepassen van alleen ‘gif-vrije’ materialen, lage ‘VOS-emissie’ afwerkingen en het installeren van luchtverdeelsystemen om een optimale luchtkwaliteit te garanderen.

Barcol-Air draagt bij aan de omgevingsbewuste ambities van Saudi Electricity door het leveren van enkel energie zuinige VAV-inductie-units voor een zó milieuvriendelijke klimaatbeheersing. De leveromvang bedraagt maar liefst Barcol-Air 1.750 units, waarbij deze worden voorzien van een BACnet DDC VAV regelaar (plug & play) en overige aanverwante componenten als ruimtethermostaten en transformators. Naar verwachting zal het project in 2019 worden opgeleverd. 

Meer projecten

The Curve - IJsselstein

The Curve

Met de levering van klimaateilanden en geïntegreerde LED-integratie-armaturen draagt HC KP succesvol bij aa...

waterpark1

Waterpark Slagharen

Tochtvrije luchtverdeling is een vereiste om zwembadbezoekers een a...

Neem contact op!

Vragen? We helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van HC Groep? Neem vrijblijvend contact met ons op!

HC Groep | Call to Action