HC Groep en Coneco slaan handen ineen

11 februari 2022

Coneco (bestaande uit Coneco Building Automation B.V. en Re3com B.V.), de gerenommeerde gebouwenautomatiseerder, wordt onderdeel van HC Groep.

Door de krachten te bundelen, zullen beide bedrijven hun marktpositie in Nederland verder versterken. De combinatie resulteert in een toonaangevende speler op het gebied van hoogwaardige luchtverdeelcomponenten, ventilatiesystemen, klimaatplafonds en gebouwautomatisering. Met de overname bestaat HC Groep voortaan uit twaalf bedrijven en ruim 350 medewerkers.

De bouw- en installatiesector verandert in hoog tempo. De energietransitie is in een stroomversnelling terechtgekomen en er is sprake van een toenemende aandacht voor een comfortabele en veilige woon- en werkomgeving. Dit vraagt om meer complexere en vaak geïntegreerde systemen. Het gebrek aan goed opgeleid personeel vormt daarnaast ook een grote uitdaging.

Dick de Jong, directeur eigenaar van Coneco: “Het is altijd onze ambitie geweest om de nummer 1 in gebouwautomatisering te zijn én te blijven. We geloven dat het bieden van de juiste oplossing in combinatie met een uitstekende dienstverlening het verschil maakt. HC Groep zal onze reikwijdte in de markt vergroten, daarnaast kunnen wij hun marktpropositie versterken. We zijn trots op het feit dat we elkaar gevonden hebben, het is een enorme kans voor ons allemaal”.

Ron van Kan, CEO HC Groep: “We zijn enthousiast over de fit tussen de HC Groep en Coneco. Onze visie op de toekomstige markt en de cultuur waarin de mens centraal staat, sluiten naadloos op elkaar aan. Met de komst van Coneco verwelkomen we wederom een specialist in onze groep, daarmee is het een aanwinst voor ons, onze klanten en vooral de eindgebruiker”.

Diane van Zwet, algemeen directeur Coneco: “Binnen de HC Groep krijgen Coneco Building Automation en Re3com de kans om zelfstandig te blijven. We gaan met onze mensen en onze merknaam verder met het bedienen van onze klanten. Daarnaast heb ik sterk de overtuiging dat wij met de HC Groep onze dienstverlening aanzienlijk kunnen verbeteren. Ofwel: samen zijn we nog meer in staat om het verschil te maken”.

Over Coneco

Sinds 1995 is Coneco als gebouwautomatiseerder actief met een sterke focus op het ontwerpen, realiseren en onderhouden van systemen die het comfort van gebouwen optimaliseren. Met 100 medewerkers in Nederland realiseert Coneco een omzet van circa € 20 miljoen. Voor meer informatie over Coneco verwijzen we graag naar de bedrijfswebsite.

V.l.n.r.: Dick de Jong & Diane van Zwet (Coneco) - Ron van Kan & Jos van Gelder (HC Groep).

Meer nieuwsberichten

8948_bart_jasperse.png

Bart Jasperse nieuwe Algemeen Directeur Liberty Air Handling BV

Floating Office: over drijven, duurzaamheid en groene daken

kerst-2022.jpg

HC Groep wenst iedereen fijne feestdagen!