HC Groep & de top 25 Groenste Gebouwen Amsterdam

acht nominaties
29 september 2022

Arcam, hét centrum voor architectuur in Amsterdam, heeft op 26 september 2022 ‘De groene architectuurgids van Amsterdam 2000 -2025, in Pakhuis de Zwijger gepresenteerd. Hierin staan maar liefst 8 projecten waar de bedrijven van HC Groep een significante bijdrage aan hebben geleverd.

De gids bevat de groenste gebouwen van 2000 tot en met 2025 met groene particuliere initiatieven, daarnaast de 25 groenste gebouwen van 2018 tot en met 2022 en tot slot toekomstige iconen én trendsetters.

In de gids komen verschillende criteria aan bod die meten hoe ‘groen’ gebouwen zijn. Denk bijvoorbeeld aan welke maatregelen er worden genomen om het energiegebruik te minderen, om de ruimte letterlijk te vergroenen of door de toepassing van herbruikbare materialen in het ontwerp.

HC Groep nauw betrokken bij maar liefst 8 projecten!

In de Top 25 Groenste Gebouwen van Amsterdam 2018 – 2022 staan maar liefst 8 projecten waaraan HC Groep een significante bijdrage heeft mogen leveren. Dit met als doel het realiseren en onderhouden van een duurzaam, veilig en circulair binnenklimaat dat het welzijn van de gebruikers ondersteunt en stimuleert.

Deze projecten zijn: NoMa House | Hotel Jakarta | Goede Doelen Loterijen | Rhapsody | Valley | Student Experience Minervahaven | ING Cedar | EDGE West. De locatie waar het nieuwe boek werd gepresenteerd, Pakhuis de Zwijger, is daarnaast ook een project van HC Groep.

Deze publicatie toont de grote kennis, kunde en ervaring van HC Groep aan op het gebied van het verduurzamen van gebouwen. Voor meer informatie verwijzen we graag naar de pagina over Duurzaamheid op ons Kennis-, advies- & ontwikkelingsplatform Climate City. 

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwbericht verwijzen we graag naar het artikel dat hierover werd gepubliceerd op de website www.arcam.nl.

Meer nieuwsberichten

kerst 2022

HC Groep wenst iedereen fijne feestdagen!

commercieel vastgoed

Over de economische vooruitzichten voor commercieel vastgoed in Nederland

cybersecurity 1

De Top Cyber Security trends voor 2023 op een rij