PvE Gezonde woningen: richtlijn voor een gezond binnenklimaat

binneninhuis
13 december 2022

Op 27 oktober 2022 is op de website binnenklimaatnederland.nl het PvE Gezonde Woningen: Richtlijn voor gezond binnenklimaat gelanceerd.

In het artikel staat o.a. “Platform Gezond Binnen introduceert het Programma van Eisen (PvE) Gezonde Woningen. Hiermee heeft de bouwsector, na PvE’s voor kantoren en scholen, nu ook een heldere richtlijn om een gezond binnenklimaat in woningen te realiseren. Op basis van de meest actuele, wetenschappelijke inzichten en best practices zijn onder meer prestatie-eisen op de gebieden lucht, klimaat, licht en geluid geformuleerd.

De nieuwe richtlijn is in samenwerking met Binnenklimaat Nederland, TU Eindhoven, BBA Binnenmilieu en TNO ontwikkeld. “Het is hoog tijd dat we bij het bouwen of aanpassen van woningen niet alleen aandacht hebben voor financiële en duurzaamheidsaspecten, maar ook voor een gezond binnenklimaat voor bewoners”, aldus Ir. Piet Jacobs van TNO.

Een belangrijk deel van alle verontreinigende stoffen die we inademen, komt uit binnenruimtes. Dit is zorgelijk, aangezien mensen gemiddeld 90 procent van hun tijd binnen doorbrengen. Een ongezond binnenklimaat heeft impact op de gezondheid en productiviteit van mensen en kan onder meer leiden tot luchtwegklachten, astma, slaapproblemen, concentratieverlies en hart- en vaatziekten. Door een gezond binnenklimaat in woningen te realiseren, zijn veel van deze gezondheidsklachten te voorkomen, bepleit het platform Gezond Binnen.”

-- 

Over Artikelen in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die raakvlakken hebben met binnenklimaattechniek en daarmee voor HC Groep relevant zijn. In de serie genaamd Artikelen in de Pers, gaan we nader op deze publicaties in. Dit artikel sluit aan op deze publicatie op binnenklimaatnederland.nl.

Meer nieuwsberichten

mercedes

HC KP ontvangt opdracht voor nieuwbouw Mercedes flagshipstore

triodos

Tweemaal prijs voor houten bankgebouw bij Nationale Houtprijs 2021

Depot Boijmans van Beuningen | Rotterdam - HC Groep

Maatwerkoplossingen voor de kunstwerken in Het Depot