Europa duurzaamste studentenhuisvesting beloont met 2 prijzen

studentexperience small
10 februari 2022

Student Experience Amsterdam Minervahaven is een gebouw van 25.000 m². Het biedt verblijf aan ongeveer 600 internationale studenten en is het meest duurzame studentencomplex van Europa. Het complex ontving eind vorig jaar de awards voor Best Sustainable Student Housing & Best Student Housing Property.

Student Experience Amsterdam Minervahaven werd destijds bekroond met twee awards, het won de prijs voor Best Sustainable Student Housing en voor Best Student Housing Property. De jury van de eerste prijs roemde het studentencomplex onder andere vanwege de 360-graden aanpak van duurzaamheid. Het gebouw is trendsettend, maar bewoners wordt ook geleerd hoe je duurzaam kunt leven. Vanuit de jury voor Best Student Housing Property was er lof voor het community-aspect dat centraal staat en zorgt voor een hoge tevredenheid onder de studenten.

Om het BREEAM Excellent-certificaat te behalen, zijn diverse technische duurzaamheidsoplossingen toegepast. “Meest bijzondere aan dit project is de toepassing van PV-panelen in de gevel. Een WKO-installatie in combinatie met een elektrische warmtepomp en stadsverwarming (voor de pieklast) zorgen voor de verwarming in de winter en koeling in de zomer.

Bijdrage HC Groep

HC PS heeft voor project Student Experience Amsterdam het complete parkeergarage ventilatiesysteem berekend, geëngineerd, geleverd, geïnstalleerd, getest en inbedrijfgesteld. Het systeem bestaat uit inductieventilatoren voor het specifiek toevoeren van lucht, afzuigventilatoren, CO/LPG opnemers en een centrale alsmede decentrale regelkast.

Het ontwerpen van de installatie omvat onder andere toetsing aan wet- en regelgeving, berekening luchtdebieten, positionering van de toevoer- en afvoerventilatoren en de CO/LPG opnemers, berekening benodigde geluiddempende maatregelen, ontwerp regelkast en de verschillende bedrijfssituaties. De ventilatoren worden geschakeld op basis van continue CO/LPG metingen, waardoor de luchtkwaliteit in de parkeergarage veilig blijft en er niet te veel energie wordt gebruikt.

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwbericht verwijzen we graag naar de publicatie op techniplan.nl over het Student Experience.

Meer nieuwsberichten

8948 bart jasperse

Bart Jasperse nieuwe Algemeen Directeur Liberty Air Handling BV

sporten

Subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA)

edgeolympic

Synergie nader bekeken: EDGE Olympic te Amsterdam