SUVIS regeling verlengd

suvis
08 februari 2022

De Specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUVIS) is een uitkering voor gemeenten om het binnenklimaat van bestaande schoolgebouwen te verbeteren. Het gaat vooral om de financiering van bouw- en installatiekosten. Scholen krijgen 30% van de totale kosten voor het verbeteren en/of aanbrengen van ventilatiesystemen tot een maximum van € 1 miljoen per aanvraag, afhankelijk van het aantal leerlingen per school. De regeling is verlengd tot en met 30 april 2022.

Verhoging van het budget

Het budget van de SUVIS-regeling is in 2021 opgehoogd. De SUVIS-regeling ging daarom weer open van 1 oktober 2021 tot en met 31 januari 2022. Omdat er nog budget is, blijft de SUVIS open tot en met 30 april 2022 17:00 uur. Bij deze verlenging veranderen de voorwaarden en het budget niet.

De regeling was eerder open van 4 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Een deel van de aanvragen is toen niet beoordeeld omdat het budget overtekend was. Dit betekent dat het aantal aanvragen hoger was dan het beschikbare budget. Deze aanvragen worden nu alsnog beoordeeld. In de eerste ronde is in totaal € 123 miljoen subsidie verleend. In de tweede ronde (die 11 januari 2022 is ingegaan) is € 72 miljoen beschikbaar gesteld, waarvan inmiddels € 27 miljoen is afgedekt door aanvragen.

Verkenning resterend budget voor binnenklimaat scholen

Het kabinet heeft in totaal € 360 miljoen beschikbaar gesteld voor de verbetering van het binnenklimaat in scholen. Hiervan is nu bijna € 200 miljoen beschikbaar gesteld via de SUVIS-regeling. De overige € 160 miljoen is gereserveerd voor het restant van 2022 en voor 2023. Het ministerie verkent op dit moment hoe dit geld besteed gaat worden. Het ministerie neemt hierbij de uitkomsten van het Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) Onderwijshuisvesting mee en de ervaringen met de SUVIS-regeling. Of dit budget weer via een soortgelijke subsidieregeling ter beschikking zal worden gesteld, is momenteel nog onduidelijk.

Oplossingen door HC Groep

HC Groep onderkent het probleem met het binnenklimaat in het algemeen en ventilatie in het bijzonder op scholen al geruime tijd. Speciaal hiervoor is een website ingericht www.schoolventilatie.nl. Op deze website is allerhande informatie te vinden met betrekking tot het binnenklimaat in onderwijsinstellingen, de wet- en regelgeving en specifieke oplossingen.

Daarnaast volgen wij als organisatie de markt nauwlettend en delen we via een speciale blogserie over schoolventIlatie onze inzichten over actuele ontwikkelingen.

Meer nieuwsberichten

belgie

Groot ventilatieplan op komst in België

school

Schiet eens op met die ventilatie van scholen

cybersecurity 1

De Top Cyber Security trends voor 2023 op een rij