WELL Gold certificaat voor hoofdkantoor Danone

danone
30 september 2022

Het hoofdkantoor van Danone is eerder dit jaar onderscheiden met het WELL Gold certificaat. HC KP heeft voor dit project klimaatplafonds en roosters geleverd en geïnstalleerd die een significante bijdrage leveren aan deze certificering.

Op 11 augustus 2022 is op de website deerns.nl een artikel gepubliceerd met de titel ‘WELL Gold certificaat voor hoofdkantoor Danone’.

In het artikel staat o.a. dat in het nieuwe hoofdkantoor van voedingsconcern Danone in Hoofddorp de mensen op de eerste plaats staan. Het uitgangspunt bij het ont­werp van dit kan­toor was een werkomgeving creëren met een gezond binnenklimaat. Deerns heeft daarin een belangrijke rol ge­had. Als lid van het ont­werp­team kreeg het de ver­ant­woor­de­lijk­heid voor het installatietechnisch ontwerp, het smart building concept en advies voor de WELL- en LEED-certificeringen. In februari 2022 is het kantoor bekroond met het WELL v1 Core & Shell level Gold certificaat voor gezonde gebouwen.

Verder valt er te lezen, hoe de WELL-adviezen zijn toegepast en overal in het gebouw zijn toegepast. Het atrium is een belangrijk uitgangspunt voor het realiseren van een gezonde werkomgeving. Zo stimuleren de uitnodigende trappen in het atrium medewerkers om gebruik te maken van de trappen in plaats van de liften. Ook zorgt het grote atrium voor veel daglicht, niet alleen in het atrium maar ook op de werkplekken. Dankzij het vele groen, bestaande uit luchtzuiverende planten, in het atrium fun­geert het daarnaast als een groe­ne long.

Leveringsomvang HC Groep

HC KP, onderdeel van HC Groep, heeft voor dit project ruim 7.000 m2 klimaatplafonds en ruim 750 luchtroosters geleverd en geïnstalleerd, die een significante bijdrage leveren aan de WELL prestatie.

Meer lezen over dit project? Klik hier voor de projectbeschrijving van HC KP.

Foto: ©Michael van Oosten

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwbericht verwijzen we graag naar het artikel dat hierover werd gepubliceerd op de website www.deerns.nl.

Meer nieuwsberichten

aidp fijnstof tno klikblok

Nieuwe inzichten over fijnstofaanpak kunnen leiden tot grotere gezondheidswinst

logotransitie algemeen

SIG Air Handling Nederland wordt HC Groep B.V.

whitepaper

Lezen: Duurzaam Gebouwd en DWA publiceren whitepaper