Nog te weinig klaslokalen met een CO2 meter, daarom worden deze verplicht

school
15 november 2022

CO2 meter vergroten het bewustzijn van de noodzaak van een goede luchtkwaliteit in klaslokalen. Lang niet overal zijn deze terug te vinden, een verplichting gaat gelden. Twee artikelen nader bekeken...

Op 30 september 2022 werd op de website nos.nl een artikel gepubliceerd met de titel ‘Nog te weinig klaslokalen met CO2 meter, daarom worden ze verplicht. In het artikel staat o.a. ‘De afgelopen maanden zijn honderden scholen via een speciaal hulpteam bezig geweest met het verbeteren van de ventilatie en de luchtkwaliteit. Daarbij zijn duizenden CO2-meters geplaatst die waarschuwen als de luchtkwaliteit in de klas niet goed is.’ "Op een aantal scholen is men nog niet zo ver, dus daar moet een schep bovenop", zegt Minister Wiersma voor Primair en voortgezet onderwijs. Daarom wordt de CO2-meter in ieder lokaal verplicht. Dat gold al voor nieuw gebouwde en gerenoveerde basisschoolgebouwen, maar nu dus ook voor bestaande scholen.

De verplichting gaat formeel in met ingang van volgend schooljaar, dus 2023-2024. Het kan niet eerder, omdat het tijd kost om het Bouwbesluit aan te passen. Maar Wiersma roept scholen met klem op om niet zo lang te wachten. Een CO2 meter alleen verbetert de luchtkwaliteit niet, daar is een integrale regelinstallatie voor nodig die automatisch de ventilatieinstallatie aanstuurt bij te hoge CO2 waarden, het levert wel een grote bijdrage aan de bewustwording van de noodzaak van goede binnenluchtkwaliteit.

Lees hier het volledige artikel; een aanvullend artikel op www.poraad.nl over dit onderwerp is in te zien via deze link.

-- 

Over Artikelen in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die raakvlakken hebben met binnenklimaattechniek en daarmee voor HC Groep relevant zijn. In de serie genaamd Artikelen in de Pers, gaan we nader op deze publicaties in. Dit artikel sluit aan op de publicatie zoals opgenomen op de website www.nos.nl.  

Meer nieuwsberichten

fellenoord rob gieling

Inrichting duurzaam Rijkskantoor

nieuwsbericht golfdag2023

Terugblik HC Groep golfdag editie 2023

triodos

Tweemaal prijs voor houten bankgebouw bij Nationale Houtprijs 2021