Doek valt voor duizenden kantoren: geen energielabel - geen kantoor

epbd small(1)
10 oktober 2022

De deadline voor kantooreigenaren om het energielabel C te behalen nadert snel. Nog altijd voldoet een groot deel van het vastgoed echter nog niet aan deze doelstelling, wat gaat dit voor deze kantoren betekenen?

Op 10 augustus 2022 is op de website ad.nl een artikel gepubliceerd met de titel ‘Doek valt voor duizenden kantoren: geen energielabel, geen kantoor’.

In het artikel staat o.a. Tien jaar hadden kantooreigenaren de tijd om hun bezit milieuvriendelijker te maken. Nu de deadline nadert, voldoet nog altijd een op de drie kantoren niet aan de plicht om tenminste energielabel C te scoren. En dat gaat hun ook niet meer lukken.'Staan er op nieuwjaarsdag plots 3 miljoen kantoorwerkers in de kou op de stoep te bikkelen. Ze komen hun werkplek niet meer binnen. Afgesloten door de overheid, omdat het gebouw niet over de juiste milieupapieren beschikt.

Een fantasie? Nee hoor. Over een kleine vijf maanden wordt het -in ieder geval op papier- realiteit. Op 1 januari 2023 moeten vrijwel alle kantoorgebouwen in Nederland over een energielabel beschikken waar tenminste een C op staat. Zo niet, dan mogen ze niet langer worden verhuurd en mogen we er niet langer meer in werken. Verder valt er te lezen: Tien procent scoort lager dan een C, een kwart heeft helemaal geen label. Van die laatste groep, verwacht CBRE, is de helft slechter dan C. Maar dat is mogelijk te optimistisch. Bouwinstituut EIB denkt dat maar 30 procent van die labelloze kantoren een voldoende scoort.'

--

Over Artikelen in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die raakvlakken hebben met binnenklimaattechniek en daarmee voor HC Groep relevant zijn. In de serie genaamd Artikelen in de Pers, gaan we nader op deze publicaties in. Deze publicatie sluit aan op dit artikel dat gepubliceerd is op de website van het AD.

Meer nieuwsberichten

Depot Boijmans van Beuningen | Rotterdam - HC Groep

Maatwerkoplossingen voor de kunstwerken in Het Depot

kantoor

10 aanpassingen voor een betere luchtkwaliteit nader bekeken

rosenberg nieuws

Rosenberg Ventilatoren onderdeel HC Groep