Veel aandacht voor circulariteit bij het ontwerp van kantoor van HAVEP

pidp havep klikblok
24 augustus 2022

Op 24 april 2022 is op de website architectuur.nl een artikel gepubliceerd met de titel ‘Meest circulaire utiliteitsgebouw van de Benelux’.

In het artikel staat onder andere:  “Na 157 jaar verhuist HAVEP van een industrieel erfgoed locatie naar een uniek en toekomstbestendig gebouw. Het ontwerp van Paul de Ruiter Architects maakt het tot het meest circulaire utiliteitsgebouw van de Benelux. Daarbij zijn de vorm van het gebouw, de constructie en het installatiesysteem zo ontworpen dat veranderingen eenvoudig zijn door te voeren zonder te slopen.”

“HAVEP is een echt familiebedrijf dat in 1865 werd opgericht en inmiddels een van de grootste spelers is op het gebied van werkkleding. Al die tijd was het bedrijf op hetzelfde adres gevestigd. Na 150 jaar was het tijd voor een nieuw gebouw. ‘Alle functies onder één dak in een toekomstbestendig gezond bedrijfsgebouw met een knipoog naar het verleden’. Dat was de wens die HAVEP bij Paul de Ruiter Architects neerlegde.”

“Verder is in het ontwerp is zo efficiënt mogelijk met grondstoffen omgegaan. Zo bestaat de zonneluifel uit gerecyclede constructiedelen van het oude HAVEP gebouw. De houten planken op de gevel van HAVEP zijn afkomstig uit een ander bijzonder donorgebouw: de karakteristieke Tripolis gebouwen op de Amsterdamse Zuidas” Ook aan de bouw van Tripolis-Park mag HC Groep een bijdrage leveren.

“Tripolis wordt momenteel grondig gerenoveerd waarbij er geen mogelijkheden waren om het sterke Iroko hout terug te plaatsen. Nu krijgt het een tweede leven in de nieuwbouw van HAVEP. Daarbij was het noodzakelijk iedere gevelplank individueel in te passen en uit te werken.”

Leveringsomvang HC Groep

HC Groep bedrijf HC KP heeft voor HAVEP de klimaatplafondeilanden inclusief luchtverdeelapparatuur mogen leveren en monteren. Alle geleverde producten en systemen zijn volledig circulair en kunnen aan het einde van de gebruikstijd hergebruikt worden in een ander project of volledig aan de grondstoffenketen worden toegevoerd.

Meer lezen over dit project? Klik hier voor de projectbeschrijving van HC KP.

Foto: HAVEP | © Ossip van Duivenbode

--

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwsbericht verwijzen we graag naar het artikel dat hierover werd gepubliceerd op de website van architectuur.nl.

 

 

Meer nieuwsberichten

bengindicatoren

Werkelijk energieverbruik als alternatief voor BENG 2-indicator?

Depot Boijmans van Beuningen | Rotterdam - HC Groep

Maatwerkoplossingen voor de kunstwerken in Het Depot

floatingoffice

Floating Office: over drijven, duurzaamheid en groene daken