Over Nubes Ventilatica

Net als Trias Energetica is Nubes Ventilatica een (vijf) stappenplan. In dit geval een stappenplan voor het ontwerpen, creëren en onderhouden van een binnenklimaat dat niet alleen veilig is, maar ook het welzijn van de mens ondersteunt en stimuleert. De vijf stappen geven een gedetailleerde en praktische invulling aan algemene richtlijnen en adviezen met betrekking tot ventilatieoplossingen. 

Er wordt binnen het plan niet alleen rekening gehouden met het COVID-19 virus, maar ook met alle in de binnen- en buitenlucht voorkomende verontreinigingen. Zowel in de vorm van vaste als gasvormige stoffen, maar ook in de vorm van bacteriën, virussen en schimmels. Vervolgens wordt bekeken hoe deze het beste kunnen worden verwijderd of gedeactiveerd. Tot slot wordt er rekening gehouden met de specifieke toepassing van de ruimte die geventileerd moet worden. 

Elke stap bestaat uit praktische informatie, adviezen en alternatieven voor wanneer de 'standaard' oplossing niet voldoet.

Nubes Ventilatica wordt op detailniveau uitgewerkt in een serie blog posts waarin we elke stap verder toelichten. Daarnaast presenteert HC Groep praktische oplossingen en adviezen waarin bestaande producten, systemen en diensten dusdanig worden aangepast zodat deze een veilige oplossing bieden. Tot slot zullen we compleet nieuwe producten en systemen introduceren voor het veilig gebruiken van het hele gebouw. 

De komende tijd zullen we op ons Climate City kennis-, ontwikkelings- en adviesplatform meer gedetailleerde informatie over onze oplossingen publiceren. Ook besteden we in een extra blogserie aandacht aan ventilatie op scholen.

Meer weten over Nubes Ventilatica?

We vertellen u er graag meer over! Bel voor meer informatie naar onderstaand telefoonnummer.